Τροχοί & TIR

Αρθρωτά ηλεκτρικά VDL Citea SLFA

Η Stadtwerke Osnabrück είναι μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών προς τους δήμους. Πρόσφατα ανακοίνωσε πως μέσα από το διαγωνισμό «e-bus», επιλέχθηκε η VDL Bus & Coach
Δευτέρα 29/01/2018 - 11:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Stadtwerke Osnabrück είναι μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών προς τους δήμους. Πρόσφατα ανακοίνωσε πως μέσα από το διαγωνισμό «e-bus», επιλέχθηκε η VDL Bus & Coach για την επικείμενη μετατροπή των τοπικών συγκοινωνιών σε ηλεκτρικές. Η ολλανδική εταιρεία θα προσφέρει τόσο τα ηλεκτρικά λεωφορεία όσο και τους σταθμούς φόρτισής τους.

Τα πρώτα 13 λεωφορεία VDL Citea SLFA Electric θα παραδοθούν στην πόλη του Osnabrück μέχρι τα τέλη του έτους. Πρόκειται για αρθρωτά οχήματα μήκους 18,1 μέτρων, τα οποία θα λειτουργήσουν στην πλήρως ηλεκτρική γραμμή 41, που ενώνει τα Düstrup και Haste. Τα εν λόγω λεωφορεία θα ενταχθούν στο σύστημα γρήγορης λεωφορειακής μετακίνησης BRT (Bus Rapid Transit), το οποίο λειτουργεί σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης.

Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης θα βρίσκονται στην αφετηρία και τον τερματισμό της διαδρομής, αλλά και στο αμαξοστάσιο του δήμου, στο οποίο προγραμματίζεται να τοποθετηθούν φέτος επιπλέον 14 φορτιστές. Η σταδιακή δημιουργία ηλεκτρικών δημόσιων μέσων μεταφοράς, είναι ένα σημαντικό εγχείρημα για την πόλη του Osnabrück και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Mobile Zukunft» για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον αστικό τοπίο.

PreviousNext