Τροχοί & TIR

Ασυνήθιστο περιστατικό με εξουθενωμένο οδηγό

Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές της Σαξονίας, μια μεταφορική εταιρεία κάλεσε την αστυνομία για να εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με ένα οδηγό της, ο οποίος ακούστηκε στο τηλέφωνο να λέει διάφορε
Τετάρτη 05/04/2023 - 13:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές της Σαξονίας, μια μεταφορική εταιρεία κάλεσε την αστυνομία για να εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με ένα οδηγό της, ο οποίος ακούστηκε στο τηλέφωνο να λέει διάφορες ασυναρτησίες και υπέθεσαν ότι ίσως του συνέβαινε κάτι κακό ή είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σύντομα το φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο Α4 και μάλιστα στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο οδηγός, σε αντίθεση με το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, κατευθυνόταν προς την Πολωνία και έβαλαν τον οδηγό να περάσει στον ΣΕΑ Oberlausitz-Süd μεταξύ Δρέσδης και Bautzen.

Κατά τον έλεγχο του οδηγού και του φορτηγού, οι αστυνομικοί είδαν ότι ο οδηγός δεν ήταν ούτε μεθυσμένος ούτε είχε κάνει χρήση ουσιών.

Ωστόσο, τα δεδομένα του ταχογράφου έδειξαν σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων για τις ώρες οδήγησης. Όπως προέκυψε, ο 41χρονος οδηγός είχε οδηγήσει για 18 ώρες και 11 λεπτά σε διάστημα 20 ωρών και 20 λεπτών.

Η αστυνομία υποχρέωσε τον άνδρα να διακόψει το ταξίδι του και ειδοποίησαν τη μεταφορική εταιρεία, η οποία υποχρεώθηκε να φέρει έναν άλλο οδηγό για να τον αντικαταστήσει. 

Η αστυνομία προχώρησε, κατόπιν, στη βεβαίωση των παραβάσεων και στον καταλογισμό των κυρώσεων και των προστίμων.

Πηγή: trans.info

PreviousNext