Τροχοί & TIR

Αυστηρότερα μέτρα για την είσοδο προς Σκόπια - Τι ισχύει για τους οδηγούς φορτηγών

Νέα αυστηρότερα μέτρα εξήγγειλε η Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID – 19 (κορωνοϊού). Κλείνουν όλες οι συνοριακές δίοδοι και το Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων για
Τετάρτη 18/03/2020 - 17:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέα αυστηρότερα μέτρα εξήγγειλε η Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID – 19 (κορωνοϊού). Κλείνουν όλες οι συνοριακές δίοδοι και το Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων για τους αλλοδαπούς, ενώ ισχύουν ειδικά μέτρα για τα φορτηγά. Ειδικότερα:

1. Κλείνουν όλες οι συνοριακές δίοδοι της χώρας, ως προς την διέλευση των αλλοδαπών, πολιτών, επιβατών και οχημάτων, με εξαίρεση την είσοδο φορτηγών οχημάτων, εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος στη χώρα, καθώς και άλλων ατόμων για τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν γνωμοδότησης του Κεντρικού Συντονιστικού Επιτελείου Διαχείρισης Κρίσεων θα εκδίδει άδεια δια της οποίας θα βεβαιώνεται ότι υπάρχει κρατικό ή οικονομικό συμφέρον.

2. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας επιβεβαίωσε προφορικά ότι για την Ελλάδα, η χθεσινή απόφαση δεν αλλάζει τα μέχρι σήμερα ισχύοντα (ήτοι επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε πολίτες της χώρας, αλλοδαπούς με άδεια διαμονής και εργασίας, καθώς και σε ειδικές περιπτώσεις, υπό την προϋπόθεση αυστηρής τήρησης του 14ημερου αυτοπεριορισμού). Προς διασφάλιση της τήρησης του εν λόγω μέτρου, το Υπουργείο Εσωτερικών υποχρεούται, βάσει της νέας απόφασης, να εντείνει τους ελέγχους των προσώπων που οφείλουν να αυτο-απομονωθούν, ώστε να διασφαλίζεται ότι συμμορφώνονται με τα κυβερνητικά μέτρα.

3. Το Υπουργείο Υγείας της γειτονικής χώρας (η Υπηρεσία Υγείας και Υγειονομικής Επιθεώρησης) υποχρεούται να εκδώσει ειδική άδεια ή ειδικό πρωτόκολλο υγείας στους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών για την είσοδό τους στη χώρα. Η προσωπική/υπεύθυνη δήλωση θεωρείται άκυρη.

Οι οδηγοί φορτηγών που ταξιδεύουν από και μέσω χωρών μεσαίου και υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια της διαμετακόμισης και διαμονής τους, ή εκφόρτωσης εμπορευμάτων, συνιστάται να συμμορφώνονται με τα ακόλουθα μέτρα προσωπικής και συλλογικής προστασίας:

- Απαγορεύονται οι επαφές και στάσεις κατά τη διάρκεια των δρομολογίων, εκτός για φαγητό και λόγους προσωπικής υγιεινής.

- Σε περίπτωση στάσης, οι οδηγοί οφείλουν να χρησιμοποιούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό:

  • γάντια μιας χρήσης,

  • προστατευτικές μάσκες N 95 ή FFR 3 με ένα μόνο φίλτρο

  • δεν χρειάζεται να φοράνε προστατευτικές φόρμες και προστατευτικά γυαλιά

- Συνιστάται η παραμονή στην καμπίνα του οχήματος, ακόμη και για ύπνο.

PreviousNext