Τροχοί & TIR

Αυτόνομες μεταφορές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (+video)

Ξεκίνησαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι δοκιμαστικές διαδρομές ενός οδηγικά αυτόνομου ηλεκτρικού λεωφορείου (shuttle bus) της εταιρείας «2getthere», της οποίας το 60% υπενθυμίζεται πως πλέον ανήκε
Παρασκευή 31/05/2019 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι δοκιμαστικές διαδρομές ενός οδηγικά αυτόνομου ηλεκτρικού λεωφορείου (shuttle bus) της εταιρείας «2getthere», της οποίας το 60% υπενθυμίζεται πως πλέον ανήκει στη ZF.

Προς το παρόν, οι διαδρομές πραγματοποιούνται δίχως επιβάτες και στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2021 τα εν λόγω λεωφορεία να μετακινούνται αυτόνομα μεταξύ του τερματικού σταθμού, των εγκαταστάσεων cargo και των χώρων στάθμευσης.

Υπεύθυνη για τη λειτουργία του αυτόνομου λεωφορείου των Βρυξελλών είναι η εταιρεία δημόσιων μεταφορών, De Lijn. Ακολουθεί τις εικονικές διαδρομές που χρησιμοποιεί για να υπολογίζει συνεχώς τη θέση του, ενώ οι αποκλίσεις από την προγραμματισμένη διαδρομή διορθώνονται βάσει τεχνητών σημείων αναφοράς.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο της 2getthere προορίζεται να λειτουργεί ανεξάρτητα με μέση ταχύτητα 20 χλμ./ώρα σε μια σύντομη, σταθερή διαδρομή που είναι εξοπλισμένη με μαγνήτες και αισθητήρες. Οι μαγνήτες βρίσκονται στο έδαφος και χρησιμεύουν ως φάροι που δείχνουν το δρόμο. Οι αισθητήρες είναι ενσωματωμένοι στο λεωφορείο για να ανιχνεύσουν άλλα αντικείμενα στην περιοχή. Καθώς το λεωφορείο έχει σχεδιαστεί για να μοιράζεται το δρόμο με άλλα οχήματα, στη διαδρομή του δεν θα απαιτούνται ξεχωριστές λωρίδες. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν κάποιες τροποποιήσεις για να μειωθεί η πολυπλοκότητα της κυκλοφορίας.

Video URL
PreviousNext