Η ZF επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Σάβ, 30/03/2019 - 08:00
Στο Σααρμπρύκεν της Γερμανίας δημιουργεί η ZF ένα Τεχνολογικό Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης και Κυβερνοασφάλειας (ZF AI & Cybersecurity Center).

Ένα Τεχνολογικό Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης και Κυβερνοασφάλειας, δημιουργεί η ZF στο Σααρμπρύκεν της Γερμανίας. Η νέα μονάδα ονομάζεται «ZF AI & Cybersecurity Center» και σχεδιάζεται να βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει τη δράση της στον τομέα της έρευνας γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και να συντονίσει – ελέγξει εφεξής τις σχετικές δραστηριότητές της.

Η ZF αποκάλυψε πως θα προσλάβει 100 επιπλέον ειδικούς επιστήμονες στο Σααρμπρύκεν, οι οποίοι θα προστεθούν στους 300 εργαζομένους που ασχολούνται ήδη με την τεχνητή νοημοσύνη στη μονάδα του Φριντριχσάφεν αλλά και σε άλλες, εντός και εκτός Γερμανίας. Στο μέλλον, όλες αυτές οι δραστηριότητες σχεδιάζεται να συγκεντρωθούν στο νέο Τεχνολογικό Κέντρο της εταιρείας, στο οποίο τα 2/3 του προσωπικού θα ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη και το υπόλοιπο 1/3 με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της ZF Friedrichshafen AG, Wolf-Henning Scheider, αποκάλυψε ότι η ZF, ως μέτοχος του Γερμανικού Ερευνητικού Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης (DFKI), αλλά και ως στρατηγικός εταίρος του Κέντρου Χέλμχολτζ για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (CISPA), θα συνεργαστεί στενά στο μέλλον με τα εν λόγω ερευνητικά ιδρύματα.

Στο μεταξύ, η ZF Friedrichshafen AG απέκτησε το 60% των μετοχών της εταιρείας 2getthere B.V., η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες στην κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων αυτοματοποιημένων μεταφορών. Οι εφαρμογές ποικίλουν από τα αυτόνομα ηλεκτροκίνητα οχήματα των αεροδρομίων και των επιχειρηματικών – θεματικών πάρκων, μέχρι τα ειδικά έργα υποδομών αστικών μεταφορών. Η εταιρεία εδρεύει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και διαθέτει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, στο Ντουμπάι και στη Σιγκαπούρη. Στο μέλλον, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την περαιτέρω εξέλιξη των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.