Τροχοί & TIR

Βαριές κατηγορίες για τον ιδρυτή της Nikola

Ελεύθερος αφέθηκε χθες, μετά από ολιγοήμερη κράτηση ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nikola Corp., Trevor Milton, με την εγγύηση να ορίζεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Το ομοσπονδιακό δ
Τετάρτη 04/08/2021 - 18:24
Κοινοποίηση στα Social Media
nikola truck

Ελεύθερος αφέθηκε χθες, μετά από ολιγοήμερη κράτηση ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nikola Corp., Trevor Milton, με την εγγύηση να ορίζεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν απήγγειλε κατηγορίες για απάτη και εξαπάτηση επενδυτικού κοινού, και συγκεκριμένα, ψευδείς ισχυρισμούς για τα ηλεκτρικά και fuel cell φορτηγά που (σκοπεύει να) φτιάχνει ο κατασκευαστής.

Η εισαγγελέας Audrey Strauss είπε ότι, «από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο κατηγορούμενος επανειλημμένα, με περίσσιο θράσος και αλαζονεία, χρησιμοποίησε τα σόσιαλ μίντια, τηλεοπτικές συνεντεύξεις, και έντυπες καταχωρήσεις, για να προχωρήσει σε ανυπόστατους ισχυρισμούς για την ωριμότητα της τεχνολογίας των φορτηγών της εταιρείας. Τα ψεύδη αφορούν κυρίως την ικανότητα των οχημάτων να κινηθούν, αφού δεν διαθέτουν ικανή γραμμή μετάδοσης κίνησης…» 



Να υπενθυμίσουμε ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Milton έχει παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Nikola, την οποία πρόλαβε πάντως να εισαγάγει με δημόσια εγγραφή στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η εισαγγελέας του καταλογίζει επιπλέον ότι, από τη στιγμή που άρχισε η δημόσια κουβέντα για την τεχνολογική ανεπάρκεια της Nikola, εκατοντάδες μικροεπενδυτές καταστράφηκαν, αφού η τιμή της μετοχής κατακρημνίστηκε.

Το μερίδιο του ίδιου πάντως στο μετοχικό κεφάλαιο εκτιμάται στα 8,5 δισ. δολάρια, ενώ για να βρεθούν τα μετρητά για να πληρώσει την εγγύηση ανέθεσε σε μεσίτες να πουλήσουν δύο από τα ακίνητά του στην πολιτεία της Γιούτα.

 

Video URL
PreviousNext