Τροχοί & TIR

Βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις για υποκλοπή μεταφορικού έργου

Δεν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς των επιβατών-πελατών
Παρασκευή 15/03/2024 - 09:34
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Ελληνική Αστυνομία
φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν από την 4-3-2024 έως και 14-3-2024, σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, στοχευμένες δράσεις οι οποίες επικεντρώθηκαν στην περιστολή της δραστηριότητας οδηγών που μεταφέρουν επιβάτες-πελάτες με τη χρήση μισθωμένων αυτοκινήτων τύπου van χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η βεβαίωση 42 παραβάσεων για υποκλοπή μεταφορικού έργου και για στέρηση έγκυρης σύμβασης μίσθωσης καθώς οι οδηγοί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς των επιβατών-πελατών (αντικανονικό μίσθωμα, μη ανάρτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και μη έγκυρη επιβατική μεταφορά με κόμιστρο).

φωτό: Ελληνική Αστυνομία
φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για στέρηση διακριτικών γνωρισμάτων αυτοκινήτων μισθωμένων με οδηγό και μία παράβαση για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

PreviousNext