Τροχοί & TIR

Το Βέλγιο θα προσβάλλει τους κανόνες του καμποτάζ

Η υπουργός Μεταφορών του φλαμανδικού Βελγίου, Lydia Peeters (φωτό), δήλωσε πως τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της θα στραφούν νομικά κατά των κανόνων του καμποτάζ, όπως ισχύουν σήμερα, τονίζοντας
Πέμπτη 11/03/2021 - 11:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Η υπουργός Μεταφορών του φλαμανδικού Βελγίου, Lydia Peeters (φωτό), δήλωσε πως τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της θα στραφούν νομικά κατά των κανόνων του καμποτάζ, όπως ισχύουν σήμερα, τονίζοντας πως αυτοί (οι κανόνες) πρέπει ν’ αλλάξουν.

Εξήγησε, κατόπιν, πως το «πάγωμα» της δραστηριότητας των φορτηγών μετά από τρεις ενδομεταφορές (στο άλλο κράτος) περιορίζει δραματικά τους Βέλγους διεθνομεταφορείς, οι οποίοι έχουν συνεχές και καθημερινό μεταφορικό έργο με τα γειτονικά κράτη της Γαλλίας της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

«Οι διεθνομεταφορείς του Βελγίου έχουν ως κύρια δραστηριότητά τους τις μεταφορές εμπορευμάτων εντός αυτών των γειτονικών χωρών και στη βάση αυτή έχουν αναπτυχθεί. Ο περιορισμός τω τριών ενδομεταφορών υπονομεύει το έργο τους», δήλωσε η Lydia Peeters και συμπλήρωσε: «Η αγορά του Βελγίου είναι τόσο μικρή για να απορροφήσει τις μεταφορικές δυνατότητες που έχουν αναπτύξει οι μεταφορικές μας επιχειρήσεις».

Κατέληξε δε λέγοντας πως το Βέλγιο μαζί με τη Μάλτα θα προσφύγουν σύντομα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητώντας την αλλαγή των κανόνων που διέπουν το καμποτάζ.

PreviousNext