Τροχοί & TIR

Βελτιωμένες οι Ταξινομήσεις των Καινούργιων Επαγγελματικών

Βελτιωμένες έκλεισαν για το 2017 οι ταξινομήσεις των καινούργιων επαγγελματικών αυτοκινήτων έναντι του 2016, υστέρησαν όμως δραματικά σε σχέση με τα μεταχειρισμένα τα οποία κατέγραψαν πολλαπλάσιες π
Τετάρτη 17/01/2018 - 14:22
Κοινοποίηση στα Social Media

Βελτιωμένες έκλεισαν για το 2017 οι ταξινομήσεις των καινούργιων επαγγελματικών αυτοκινήτων έναντι του 2016, υστέρησαν όμως δραματικά σε σχέση με τα μεταχειρισμένα τα οποία κατέγραψαν πολλαπλάσιες πωλήσεις, όπως φαίνονται στον σχετικό πίνακα.

Αναλύοντας τη γενικότερη εικόνα των περυσινών ταξινομήσεων, παρατηρούμε ότι η FORD για μια ακόμη χρονιά, και τη δεύτερη κατά σειρά, βρέθηκε στην πρώτη θέση των ελαφρών επαγγελματικών επιτυγχάνοντας 1.250 ταξινομήσεις ακολουθούμενη από την TOYOTA (1.166) και την PEUGEOT (1.085).

Για όλες τις κατηγορίες πάνω από τους 3,5 τόνους κυρίαρχη μάρκα ήταν η Mercedes-Benz, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση με εντυπωσιακό μάλιστα μερίδιο στη βαριά κατηγορία και ιδιαίτερα στους τράκτορες μεγάλων αποστάσεων ένα  «segment» στο οποίο κατά το παρελθόν κυριαρχούσαν οι Σουηδοί (Scania – Volvo). Ειδικότερα, στα μικρά φορτηγά, στα μεσαία και βαριά φορτηγά, η Mercedes-Benz πέτυχε σύνολο 182 ταξινομήσεων. Δεύτερη η Iveco με 95 μονάδες, τρίτη η MAN με 60 μονάδες, η DAF τέταρτη με 32 ταξινομήσεις και ακολουθούν SCANIA με 26 μονάδες και VOLVO με 19 με τη σημείωση ότι οι δύο Σουηδοί «παίζουν» μόνο στη βαριά κατηγορία.

Στα λεωφορεία, η εικόνα των καινούργιων παρέμεινε αμετάβλητη με 190 ταξινομήσεις έναντι 191 το 2016. Ωστόσο, η κατηγορία των λεωφορείων έχει κάθε λόγο να προσβλέπει σε πλήρη ανάκαμψη για φέτος και για τα επόμενα χρόνια χάρη στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση και στις προμήθειες των Δήμων και τον Οργανισμών σε αστικά λεωφορεία.  

Στους πίνακες αποτυπώνονται τα βασικά στοιχεία των ταξινομήσεων, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυσή τους που δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου του ΤΡΟΧΟΙ & TIR με την προσθήκη νεότερων πληροφοριών και αποκαλύψεων που σηματοδοτούν την πορεία των επαγγελματικών αυτοκινήτων μέσα στο τρέχον έτος.

PreviousNext