Τροχοί & TIR

Βελτιώσεις από Γραβιά μέχρι μεταλλεία Βωξίτη

Η παράκαμψη της Γραβιάς μέχρι τον ισόπεδο κόμβο των Μεταλλείων Βωξίτη, έργο προϋπολογισμού 12.850.000 ευρώ, αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθεί μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από τη Διεύθυν
Τρίτη 17/11/2020 - 09:49
Κοινοποίηση στα Social Media
Τμήμα του δρόμου προς τα Μεταλλεία
Τμήμα του δρόμου προς τα Μεταλλεία

Η παράκαμψη της Γραβιάς μέχρι τον ισόπεδο κόμβο των Μεταλλείων Βωξίτη, έργο προϋπολογισμού 12.850.000 ευρώ, αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθεί μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην αναβάθμιση τού τμήματος Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς -Ισόπεδος Κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη, από τη Χ. Θ. 9+300 έως τη Χ. Θ. 13+600 της εγκεκριμένης σχετικής μελέτης, το οποίο αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Λαμία -Ιτέα -Αντίρριο. Το εν λόγω τμήμα ξεκινά μετά το πέρας της παράκαμψης Γραβιάς στη χιλιομετρική θέση 9+300 με βελτίωση ως επί το πλείστον της υφιστάμενης οδού στην περιοχή του Στενορέματος, όπου εκεί ο οδικός άξονας κινείται παράλληλα με το ρέμα από τη Χ. Θ. 10+000 μέχρι και τη Χ. Θ. 13+000, στη συνέχεια και μέχρι το πέρας του προς κατασκευή έργου, ακολουθείται νέα χάραξη για την αποφυγή διαδοχικών κλειστών στροφών του υφιστάμενου δρόμου.

Μάλιστα, κρίθηκε σκόπιμο να προβλεφθεί στον υπόψη διαγωνισμό δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον ποσό μέχρι 650.000,00 € (με Φ.Π.Α), το οποίο θα αφορά στη συνέχιση της βελτίωσης της οδού με νέα χάραξη σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από τη Χ.Θ. 13+600 (Διατομή 673 της μελέτης) έως τη Χ. Θ. 14+000 συμπεριλαμβανομένου του Ισόπεδου Κόμβου Μεταλλείων Βωξίτη και της προσαρμοyής του με την υπάρχουσα Επαρχιακή Οδό Μπράλου - Άμφισσας.

Τα παραπάνω έργα βελτίωσης του δρόμου του Μπράλου από Λαμία και από Άμφισσα θα ανακουφίσουν τους αυτοκινητιστές και θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ασφάλειας.

PreviousNext