Τροχοί & TIR

Βελτιώθηκε η ροή των φορτηγών στο Dover

Σημαντικά βελτιωμένη παρουσιάζεται σήμερα η ροή των φορτηγών στο λιμάνι του Dover από και προς την Ευρώπη, σύμφωνα με δηλώσεις του Γραμματέα Μεταφορών του Η. Β., Grant Shapps, ενώπιον του βρετανικού
Πέμπτη 04/02/2021 - 16:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Σημαντικά βελτιωμένη παρουσιάζεται σήμερα η ροή των φορτηγών στο λιμάνι του Dover από και προς την Ευρώπη, σύμφωνα με δηλώσεις του Γραμματέα Μεταφορών του Η. Β., Grant Shapps, ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι καθημερινά και κατά μέσο όρο 6.000 φορτηγά διέρχονται από το Dover, όταν η συνήθης κυκλοφορία είναι περί τα 7.000 φορτηγά και κατηγόρησε μερίδα του τύπου που ανέφεραν «ουρές 20 μιλίων».

«Σήμερα, ο χρόνος αναμονής για τελεωνειακούς ελέγχους έχει μειωθεί και δεν υπάρχουν μεγάλες ουρές», είπε ο κ. Shapps, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι φορτηγά με εμπορεύματα και κυρίως τρόφιμα που εισέρχονται στο Η. Β., ελέγχονται και αυτό δημιουργεί ορισμένες καθυστερήσεις, αλλά είναι καθήκον μας να προβαίνουνε σε αυτούς τους ελέγχους για την προστασία των πολιτών μας.

Πάντως, Έλληνες διεθνομεταφορείς, οι οποίοι δουλεύουν τη γραμμή προς Αγγλία, μιλώντας στο TΡΟΧΟΙ & ΤΙR επιβεβαίωσαν τη βελτίωση της κατάστασης και παρατήρησαν πως «αν όλα τα χαρτιά είναι εντάξει, δεν υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Το θέμα είναι να έχει γίνει σωστή δουλειά από τους υπεύθυνους, να έχουν δηλαδή σωστά συμπληρωμένα τα χαρτιά της εξαγωγής και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε».

PreviousNext