Τροχοί & TIR

Βγάζει στο δρόμο 400 αυτόνομα βαρέα φορτηγά

Τα 400 αυτόνομα φορτηγά θα είναι επιπέδου 3
Δευτέρα 09/09/2024 - 11:08
Κοινοποίηση στα Social Media
Inceptio Technology  400 Autonomous Heavy-Duty Trucks
η ZTO Express πραγματοποιεί καθημερινά 6.450 δρομολόγια με φορτηγά

 Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων αυτόνομης οδήγησης Inceptio Technology ολοκλήρωσε την παράδοση 400 τρακτόρων για βαριές μεταφορές. Τους τράκτορες παρέλαβε η κινεζική εταιρεία μεταφορών και logistics ZTO Express

Πρόκειται για έναν κολοσσό με έδρα τη Σαγκάη και παρουσία σε όλες τις πόλεις της Κίνας (96% γεωγραφική κάλυψη). Η ZTO είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρεία Logistics. Εισηγμένη σε δύο χρηματιστήρια, σε αυτό της Νέας Υόρκης και της Σαγκάη, απασχολεί 330.000 εργαζομένους και διαθέτει δίκτυο 9.500 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων στην Κίνα. 

Η ίδια η ZTO Express διαθέτει εγκαταστάσεις, κυρίως αποθηκευτικούς χώρους, συνολικής έκτασης 5.000.000 τ.μ. Για το σύνολο των εργασιών της, παραλαβές – διανομές αντικειμένων, η ZTO Express πραγματοποιεί καθημερινά 6.450 δρομολόγια με φορτηγά.

  Τα 400 αυτόνομα φορτηγά  

Η δρομολόγηση των 400 αυτόνομων βαρέων φορτηγών φαντάζει ως μια εντυπωσιακή είδηση, όμως ο αριθμός αυτός είναι ένα ελάχιστο ποσοστό στο σύνολο των φορτηγών που απασχολεί η ZTO Express. Τα 400 αυτόνομα φορτηγά θα είναι επιπέδου 3. Αυτό σημαίνει ότι στην καμπίνα θα υπάρχει οδηγός, ο οποίος όμως δεν είναι απαραίτητο να ασχολείται με την οδήγηση- παρά μόνο να επεμβαίνει όταν αυτός κρίνει ότι πρέπει να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου- άλλωστε αυτός είναι και ο υπεύθυνος κυκλοφορίας στο επίπεδο 3.

 Όμως, αυτό που θα δοκιμαστεί στην πράξη με τα 400 αυτά αυτόνομα φορτηγά, θα είναι κατά πόσο ο οδηγός θα είναι σε θέση να αναλάβει τις εργασίες που αφορούν στις παραλαβές-παραδόσεις προϊόντων ακολουθώντας πάντα το σύστημα e- commerce που εφαρμόζει η ZTO Express και οι συνεργάτες της. 

PreviousNext