Τροχοί & TIR

ΔΕΗ blue: Ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης

«Πριν από 5 μήνες τοποθετήσαμε τον πρώτο μας φορτιστή και πριν από 2 εικοσιτετράωρα σπάσαμε το φράγμα των 300 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυρ
Σάββατο 03/07/2021 - 09:01
Κοινοποίηση στα Social Media

«Πριν από 5 μήνες τοποθετήσαμε τον πρώτο μας φορτιστή και πριν από 2 εικοσιτετράωρα σπάσαμε το φράγμα των 300 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκος Κοφινάς, μιλώντας κατά την επίσημη έναρξη της ηλεκτροκίνησης από τη ΔΕΗ την 1η Ιουλίου 2021.

Στη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά τους τρεις πυλώνες ανάπτυξης του σχεδιασμού της ΔΕΗ που σχετίζονται με τις διαφορετικές ανάγκες φόρτισης ανά σημείο με βάση τον μέσο χρόνο παραμονής των οδηγών, την εμπειρία χρήστη μέσω μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας καθώς και τη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλα τα παραπάνω, που θα επιτρέψει στην ηλεκτροκίνηση να γίνει «η νέα καθημερινότητα». Παράλληλα, ο κ. Κοφινάς ανέδειξε τις σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες στις οποίες έχει προχωρήσει η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα «με βάση το κοινό όραμα και σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση» και απηύθυνε πρόσκληση στους χρήστες και δυνητικούς χρήστες της ηλεκτροκίνησης να υποδείξουν οι ίδιοι τα σημεία που θα επιθυμούσαν να τοποθετηθεί ο επόμενος φορτιστής μέσω της εφαρμογής DEIblue και το #odikosmoufortistis.

Χιλιάδες φορτιστές

Δίνοντας μια εικόνα των στόχων της ΔΕΗ, ο κ. Κοφινάς σημείωσε:

«Επενδύουμε τώρα στη γρήγορη ανάπτυξη του δικτύου της ΔΕΗ blue, ακόμα κι αν τα νούμερα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα είναι αναλογικά μικρά. Στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι να υπερδιπλασιάζουμε την εγκατεστημένη βάση μας και ευελπιστούμε ότι η επίτευξη του επόμενου στόχου των 1000 δημόσιων φορτιστών θα αποτελέσει ορόσημο για την περαιτέρω επιτάχυνση της προσβασιμότητας και διαθεσιμότητας της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Η πρόβλεψη για την ελληνική αγορά είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες φορτιστές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, και δεσμευόμαστε ότι οι 10.000 από αυτούς θα είναι ΔΕΗ blue».

«Δημιουργεί μια ισχυρή συνθήκη»

«Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασική συνιστώσα της πράσινης μετάβασης και το επόμενο μεγάλο στοίχημα της ανθρωπότητας για καθαρές μετακινήσεις και μεταφορές. Καλωσορίζουμε σήμερα τη ΔΕΗ, η οποία έχει συνδέσει τη λειτουργία της με την κοινωνική προσφορά και την τεχνολογική πρόοδο, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με οδηγό το νέο επιχειρησιακό πλάνο της και την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της. Η ΔΕΗ δημιουργεί μια ισχυρή συνθήκη για την προώθηση των πράσινων μεταφορών και χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρωτοβουλία της», ανέφερε στον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

PreviousNext