Τροχοί & TIR

Διαγωνισμός για εκτέλεση Αστικής Συγκοινωνίας με Minibus

Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία
Δευτέρα 13/05/2024 - 15:54
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Δήμος Ηρακλείου
φωτό: Δήμος Ηρακλείου

Διαγωνισμός ύψους 732.249 ευρώ προκήρυξε ο δήμος Ηρακλείου για την εκτέλεση αστικής συγκοινωνίας σε συγκεκριμένες γραμμές με χρήση Minibus.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών δημόσιων επιβατικών μεταφορών με λεωφορείο για δώδεκα μήνες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016. Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Ηρακλείου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της προσβασιμότητας στην παλιά πόλη και στο παραλιακό μέτωπο, και για την αποθάρρυνση της χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, κρίνεται σκόπιμη η λειτουργία των τριών λεωφορειακών γραμμών, προς το κέντρο της πόλης το οποίο θα αξιοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς εφαρμόζοντας τις αρχές τις βιώσιμης αστικής κινητικότητας, της Γραμμής 1 (κόκκινη γραμμή) που εξυπηρετεί τη διαδρομή Λιμένας Ηρακλείου – Αστικό Κέντρο – Ν. Αλικαρνασσός - Λιμένας Ηρακλείου, της Γραμμή 2 (μπλέ γραμμή) που εξυπηρετεί τη διαδρομή Παγκρήτιο Στάδιο – Αστικό Κέντρο – Δήμος Ηρακλείου και της Γραμμή 3 (πράσινη Γραμμή) που εξυπηρετεί τη διαδρομή Μεσαμπελιές (πάρκο Ερυθραίας-γέφυρα Μπεντεβή) – Αστικό Κέντρο – Μεσαμπελιές (πάρκο Ερυθραίας-γέφυρα Μπεντεβή). 

Οι γραμμές mini bus 1 και 2 θα λειτουργούν με λεωφορεία ιδιοκτησίας του οικονομικού φορέα, ενώ η 3 η γραμμή mini-bus στην πόλη του Ηρακλείου, θα γίνει με τη χρήση δύο (2) λεωφορείων ιδιοκτησίας κατά κυριότητα του αναδόχου και δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μεσαίου (medi-) μεγέθους και μηδενικών ρύπων, τα οποία ανήκουν κατά κυριότητα αποκλειστικά και μόνο στον Δήμο Ηρακλείου.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 648.008,29€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13 % και η διάρκειά της ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού υλοποίησης με τον ανάδοχο.

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Πέμπτη 20/06/2024 και ώρα 15:00.

Πληροφορίες: Δήμος Ηρακλείου, Τηλ.: 2813 409185-186-189-428-468, E-mail: prom@heraklion.gr και Ιστοσελίδα: www.heraklion.gr

PreviousNext