Τροχοί & TIR

Δοκιμές αυτόνομων οχημάτων από Daimler και Bosch

Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν οι Daimler και Bosch τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης των αυτόνομων οχημάτων, με τους δύο ομίλους να προγραμματίζουν από το δεύτερο μισό του επόμενου έτους, να
Σάββατο 25/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν οι Daimler και Bosch τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης των αυτόνομων οχημάτων, με τους δύο ομίλους να προγραμματίζουν από το δεύτερο μισό του επόμενου έτους, να προσφέρουν στους πελάτες τους υπηρεσίες μεταφοράς με αυτόνομα λεωφορεία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα δείξει στην πράξη πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες κινητικότητας σε τομείς όπως το car sharing (car2go), το ride-hailing (mytaxi) και οι πολυτροπικές πλατφόρμες (moovel). Επιπλέον, οι δύο εταίροι επέλεξαν την εταιρεία Nvidia ως πάροχο της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης.

Αναλυτικότερα, οι Bosch και Daimler, για το σύστημα οδήγησης των οχημάτων τους, βασίζονται σε ένα δίκτυο μονάδων ελέγχου που αποτελείται από μικρότερες μεμονωμένες μονάδες. Η εταιρεία τεχνολογίας Nvidia παρέχει την απαιτούμενη πλατφόρμα για αυτό, η οποία μπορεί να εκτελέσει τους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης (AI) που παράγουν οι Bosch και Daimler για την κίνηση του οχήματος. Το δίκτυο των μονάδων ελέγχου συγκεντρώνει τα δεδομένα όλων των αισθητήρων με τεχνολογία ραντάρ, βίντεο, lidar και υπερήχων. Μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου τα αξιολογεί και σχεδιάζει τις κινήσεις του οχήματος. Συνολικά, το δίκτυο της μονάδας ελέγχου έχει υπολογιστική χωρητικότητα εκατοντάδων τρισεκατομμυρίων λειτουργιών ανά δευτερόλεπτο!

PreviousNext