Τροχοί & TIR

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ήδη 27.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι έχουν κάνει αίτηση στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα»

Πλέον μπορούν και λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους
Τρίτη 05/03/2024 - 16:37
Κοινοποίηση στα Social Media
domna

Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» σχετικά με τους εργαζόμενους συνταξιούχους.

«Ο στόχος μας είναι διττός. Από τη μια, οι συνταξιούχοι να παίρνουν τη σύνταξή τους, από την άλλη όσοι εργάζονται να το δηλώνουν. Ήδη μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, από τη στιγμή που άνοιξε η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, 27.000 συνταξιούχοι συμπολίτες μας που εργάζονται -πριν τη λειτουργία της Πλατφόρμας δήλωση είχαν κάνει μόλις 36.000 συνταξιούχοι εργαζόμενοι, έχουν κάνει αίτησή, και πλέον μπορούν και λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους. Πλέον οι συνταξιούχοι λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους και όχι το 70% που ίσχυε προηγουμένως ενώ από το μισθό τους παρακρατείται ένας πόρος της τάξεως του 10%. Υπολογίζουμε ότι ο συνταξιούχος εργαζόμενος κερδίζει μηνιαίως από 190 μέχρι 300 ευρώ.

Η αποδοχή του μέτρου και η προσέλευση των συνταξιούχων εργαζομένων στην πλατφόρμα, μας δείχνουν ότι η πολιτική που εφαρμόζουμε είναι σωστή και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων συνταξιούχων. Είναι σαφές ότι θα ξεπεράσουμε τον στόχο και οι αιτήσεις των συνταξιούχων θα υπερβούν κατά πολύ αυτές που είχαν γίνει πριν τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας που ήταν 36.000».

PreviousNext