Τροχοί & TIR

Δωρεάν μετακίνηση με αντάλλαγμα τη φύλαξη σημείων του ΟΑΣΑ

Συμφωνήθηκε μεταξύ των υπ. Μεταφορών και Ναυτιλίας η δωρεάν μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το έτος 2022 με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα του
Παρασκευή 04/03/2022 - 09:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Συμφωνήθηκε μεταξύ των υπ. Μεταφορών και Ναυτιλίας η δωρεάν μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το έτος 2022 με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ).

Ο αριθμός των «καρτών μετακίνησης» που θα διατεθούν για το έτος 2022 συμφωνείται κατ’ αρχάς σε 3.570 τεμάχια. Σε περίπτωση αυξήσεως του παραπάνω αριθμού και απαίτησης περισσότερων ετήσιων καρτών, δύναται να διατεθούν με τους ίδιους όρους και με αντίστοιχη επέκταση των υπηρεσιών αντιστάθμισης, όπως παρακάτω:

Συγκεκριμένα, ως αντιστάθμισμα της δωρεάν μετακίνησης με τον παραπάνω αριθμό καρτών, το Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. αναλαμβάνει να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την παροχή μέτρων τάξεως και ασφάλειας των χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου της Ο.ΣΥ. Α.Ε καθώς και κάθε άλλου χώρου αρμοδιότητας και ευθύνης του Ο.Α.Σ.Α., όπως και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων αναγκαίων για το έργο του, σε περιοχές αρμοδιότητας του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Στα ανωτέρω περιλαμβάνεται ιδίως η φύλαξη τερματικών στάσεων της Ο.ΣΥ Α.Ε., η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, σημείων αυτόματης πώλησης εισιτηρίων Ο.Α.Σ.Α. εντός λιμένων, η διευκόλυνση κυκλοφορίας μεταφορικών μέσων Ο.Α.Σ.Α. στη χερσαία ζώνη λιμένος και η τοποθέτηση πληροφοριακού υλικού Ο.Α.Σ.Α. (stands) και φύλαξη αυτού, σε λιμενικά καταστήματα νησιών που θα καθοριστούν μετά από συνεργασία του ΟΑΣΑ με το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου, Περάματος.

Τέλος, η αρμόδια υπηρεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οφείλει να ενημερώνει τον Ο.Α.Σ.Α. για τις περιπτώσεις καρτών για τις οποίες ο δικαιούχος παύει να έχει το σχετικό δικαίωμα μετακίνησης καθώς και για τις περιπτώσεις απώλειας ή δυσλειτουργίας καρτών ή προσθήκης νέων δικαιούχων στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο τέλος κάθε μήνα, προκειμένου να πραγματοποιούνται από τον Ο.Α.Σ.Α. οι προβλεπόμενες ενέργειες.

PreviousNext