Τροχοί & TIR

Εφαρμογή για εύρεση παρκίδας στα γερμανικά Truckstops

Μια νέα εφαρμογή για smartphones είναι διαθέσιμη στη Γερμανία, με τη βοήθεια της οποίας οι οδηγοί μπορούν να βρίσκουν ελεύθερη λωρίδα parking για το φορτηγό τους στα Truckstops κατά μήκος των γερμαν
Δευτέρα 26/04/2021 - 11:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια νέα εφαρμογή για smartphones είναι διαθέσιμη στη Γερμανία, με τη βοήθεια της οποίας οι οδηγοί μπορούν να βρίσκουν ελεύθερη λωρίδα parking για το φορτηγό τους στα Truckstops κατά μήκος των γερμανικών αυτοκινητόδρομων.

Η εφαρμογή λέγεται aparkado και χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει σε ποια από τα επόμενα Truckstops υπάρχουν κενές θέσεις, parking Lots, όπως συνήθως λέγονται.

Βλέποντας ο οδηγός σε ποια Truckstops υπάρχουν θέσεις μπορεί να κάνει κράτηση για το φορτηγό του είτε για ωράριο είτε για διανυκτέρευση.

Να σημειώσουμε πως στη Γερμανία είναι υπαρκτό το πρόβλημα των parking φορτηγών και αυτό αποδεικνύεται από σχετική επίσημη μελέτη σύμφωνα με την οποία τα τελευταία τρία χρόνια οι θέσεις parking φορτηγών αυξήθηκαν κατά 17%, αλλά την ίδια περίοδο ο αριθμός τω φορτηγών που εισέρχονται σε χώρους ΣΕΑ αυξήθηκε κατά 32%.

Το πρόβλημα των θέσεων parking των φορτηγών γίνεται οξύτερο τα Σαββατοκύριακα, καθώς τότε στους περισσότερους αυτοκινητόδρομους της χώρας απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών, ενώ ένας άλλος αριθμός φορτηγών, κυρίως ανατολικών χωρών, βρίσκεται σε αναμονή φόρτωσης (φορτία επιστροφής) και μέχρι τότε πρέπει να βρίσκεται σε parking.

Εναλλακτικά, μπορεί να περιμένει εκτός αυτοκινητόδρομου ή πέριξ των εμπορικών κέντρων σε μη φυλασσόμενα parking, όπου όμως οι κίνδυνοι κλοπών ή και επιθέσεων μόνο σπάνιοι δεν είναι.

PreviousNext