Τροχοί & TIR

Εφοδιαστική και Logistics ανατέθηκαν στο Στέργιο Πιτσιόρλα

Στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, ανατέθηκε με υπογραφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο έλεγχος και η παρακολούθηση των δράσεων του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Αντα
Τετάρτη 12/09/2018 - 10:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, ανατέθηκε με υπογραφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο έλεγχος και η παρακολούθηση των δράσεων του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Εφοδιαστικής.

Πρόκειται για το συντονισμό και την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών διαχείρισης των εμπορευμάτων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Βασικά θέματα είναι αυτά της χοροθέτησης και της αδειοδότησης των μικρών ή μεγάλων εμπορευματικών κέντρων, των αποθηκών και των λοιπών εγκαταστάσεων των εταιρειών Logistics και των μεταφορικών επιχειρήσεων. Κυριότερο, ωστόσο, θέμα παραμένει η παροχή κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα των Logistics, καθώς και η εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την επιδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων.

Αυτοί είναι και οι κυριότεροι λόγοι που η εφοδιαστική αλυσίδα στο σύνολό της πέρασε στο υπ. Ανάπτυξης και Οικονομίας, αν και μια σειρά δράσεων εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

PreviousNext