Τροχοί & TIR

Έφτασε τα 5.000 δολάρια τον μήνα ο μισθός οδηγού

Κούρσα ανόδου σημειώνουν στις Η.Π.Α. οι αμοιβές των οδηγών βαρέων φορτηγών, κυρίως λόγω της έλλειψης που παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια (όπως και στην Ευρώπη), ενώ η πανδημία που μαστίζει τη
Κυριακή 17/01/2021 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Κούρσα ανόδου σημειώνουν στις Η.Π.Α. οι αμοιβές των οδηγών βαρέων φορτηγών, κυρίως λόγω της έλλειψης που παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια (όπως και στην Ευρώπη), ενώ η πανδημία που μαστίζει τη χώρα δεν έχει προκαλέσει πτώση στις μεταφορές.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, οι μεταφορές νωπών προϊόντων σημειώνουν ελαφρά άνοδο με τη ζήτηση οδηγών να αφορά και στα μεσαία-μικρά φορτηγά.

Την Πέμπτη, 14/1/21, η μεταφορική Nagle Toledo που δραστηριοποιείται για 36 χρόνια στις ψυγειομεταφορές, ανακοίνωσε στον ειδικό τύπο και στα σχετικά sites πως προσλαμβάνει οδηγούς με αμοιβή από 1.200 έως 1.400 δολάρια την εβδομάδα, που μπορεί να φτάσουν και τα 1.700 σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αναφέρει, μάλιστα, πως επειδή οι περισσότερες μεταφορές είναι περιφερειακές από και προς τις πόλεις της ανατολικής ακτής των Η.Π.Α. η πλειονότητα των οδηγών μπορεί τα περισσότερα βράδια να βρίσκεται στο σπίτι τους, ανάλογα με τον προγραμματισμό των δρομολογίων.

Ωστόσο, η Nagle Toledo διευκρινίζει πως προσλαμβάνει οδηγούς με τουλάχιστον πέντε χρόνια εμπειρία και με καλό εργασιακό ιστορικό (να μην έχουν απολυθεί για παράπτωμά τους).

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι οδηγοί της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τους πελάτες για τα σημεία και τους χρόνους φόρτωσης – εκφόρτωσης για την καλύτερη εκμετάλλευση των φορτηγών και την «in time» εξυπηρέτηση των πελατών.

PreviousNext