Τροχοί & TIR

Εγκλωβισμένοι Έλληνες οδηγοί στο Ιράκ μιλούν στο ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR

Κλειστά παραμένουν από τις 29 Φεβρουαρίου τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ από τις τουρκικές αρχές εξαιτίας της λήψης μέτρων πρόληψης του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτή η διέλευση των συνόρων τόσ
Τετάρτη 04/03/2020 - 14:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Κλειστά παραμένουν από τις 29 Φεβρουαρίου τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ από τις τουρκικές αρχές εξαιτίας της λήψης μέτρων πρόληψης του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτή η διέλευση των συνόρων τόσο από την πλευρά της Τουρκίας όσο και από το Ιράκ, με εκατοντάδες ακινητοποιημένες νταλίκες πριν από τα σύνορα. Ο συντάκτης μας, Παύλος Μαυρομύτης, επικοινώνησε με Έλληνες διεθνομεταφορείς που είναι εγκλωβισμένοι πριν τα σύνορα, περιγράφοντάς του την κατάσταση που επικρατεί.

Ο αυτοκινητιστής Γιώργος Χουτουριάδης βρίσκεται από την πλευρά του Ιράκ, όπου είναι ακινητοποιημένα στην περιοχή περισσότερα από δώδεκα ελληνικά φορτηγά. Όπως μας ανέφερε οι αρχές επιτρέπουν μόνο στα τούρκικα φορτηγά να περάσουν στην Τουρκία, ενώ στα υπόλοιπα απαγορεύεται η διέλευση, ακόμη και αν οι οδηγοί τους είναι αρνητικοί στο τεστ για τον κορονοϊό. Όλοι οι  έλληνες οδηγοί είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο η πολυήμερη αναμονή δημιουργεί σίγουρα προβλήματα στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει αρκετά χρήματα μαζί του.

Ακινητοποιημένος από την πλευρά της Τουρκίας προς το Ιράκ είναι ο διεθνομεταφορέας Κωνσταντίνος Μακαντάσης ο οποίος μας ανέφερε ότι βρίσκεται αρκετές μέρες στο σημείο, περιμένοντας να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα.

Η τελευταία γραπτή ενημέρωση που είχε η Ο.Φ.Α.Ε, η οποία από τη θέση της πιέζει για άμεση λύση του προβλήματος, είναι ότι μέχρι τις 10 Μαρτίου θα είναι κλειστά τα σύνορα. Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από λίγο με την ελληνική πρεσβεία στο Ιράκ τους ανέφεραν ότι πολύ σύντομα, ίσως να είναι και θέμα ωρών, θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαδικασίες εισόδου/εξόδου των φορτηγών από και προς την Τουρκία.

PreviousNext