Τροχοί & TIR

Εγκρίθηκε η αδειοδότηση για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον ποταμό Λουδία

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η κατασκευή σύγχρονης και ασφαλούς γέφυρας στον ποταμό Λουδία σε αντικατάσταση της υφιστάμενης στενής σιδερέ
Τρίτη 19/12/2023 - 14:11
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Δήμος Αλεξάνδρειας
φωτό: Δήμος Αλεξάνδρειας

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η κατασκευή σύγχρονης και ασφαλούς γέφυρας στον ποταμό Λουδία σε αντικατάσταση της υφιστάμενης στενής σιδερένιας γέφυρας τύπου Beiley της παλαιάς Ε.Ο. έξω από τον οικισμό Λουδία, το πλάτος της οποίας δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη διέλευση οχημάτων αντίθετης κατεύθυνσης.

Το υπό μελέτη έργο αφορά στην κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Λουδία, παράλληλα στην παλαιά Εθνική Οδό (Ε.Ο.) Θεσσαλονίκης – Βέροιας, καθώς και της οδού πρόσβασης σε αυτήν, η οποία βελτιώνεται, σε μήκος 2 χλμ., ως προς τη χάραξη και τα λειτουργικά της χαρακτηριστικά.

Έχει επιλεγεί η διατήρηση της υφιστάμενης γέφυρας και η κατασκευή της νέας όσο τον δυνατό πλησιέστερα σε αυτήν. Η γέφυρα θα είναι τριών ανοιγμάτων, με δύο μεσόβαθρα και δύο ακρόβαθρα και φορέα από προκατασκευασμένες προεντεταμένες δοκούς, πρόπλακες και χυτό επιτόπου σκυρόδεμα. Το μήκος θα είναι 75,40 μ., ενώ η θεμελίωσή της θα πραγματοποιηθεί με πασσάλους.

Η υπό μελέτη οδός σύνδεσης της νέας γέφυρας χωρίζεται σε δύο τμήματα:

Το πρώτο τμήμα (αστικό) από την αρχή της μελέτης (Χ.Θ. 0+000) μέχρι το όριο του οικισμού Λουδία στην αρχή της γέφυρας (Χ.Θ. 0+405,35).

Το δεύτερο τμήμα (υπεραστικό) από την αρχή του έργου (Χ.Θ. 0+405,35) μέχρι τη σύνδεσή του με την υφιστάμενη παλαιά Ε.Ο. (Χ..Θ. 1+890).

Πληροφορίες: Τηλ.: 23133 19659 και Ε-mail: persymb@pkm.gov.gr

PreviousNext