Τροχοί & TIR

Εκδήλωση παρουσίασης της νέας σειράς φορτηγών VOLVO Aero στη Θεσσαλονίκη

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τα νέα οχήματα και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 29/04/2024 - 12:11
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Παύλος Μαυρομύτης
φωτό: Παύλος Μαυρομύτης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου το επίσημο λανσάρισμα της νέας σειράς φορτηγών VOLVO Aero στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στη Θεσσαλονίκη. 

Το παρών έδωσαν δεκάδες αυτοκινητιστές, επαγγελματίες οδηγοί, διευθυντές μεταφορικών εταιρειών, στελέχη της εφοδιαστικής αλυσίδας, εκπρόσωποι δήμων και περιφερειών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τα νέα οχήματα και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. 

.

Σημείο αναφοράς και πόλος έλξης για τους παρευρισκόμενους ήταν το Volvo FH 16 780 με το θηριώδη κινητήρα των 17,3 λίτρων το οποίο από το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους καθώς ήδη έχουν τοποθετηθεί οι πρώτες παραγγελίες. Η ροπή του είναι 3.800 Nm από τις 950 έως τις 1.400 σ.α.λ και συνεργάζεται με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο 12 σχέσεων I Shift. Ο κινητήρας, πέρα από τις δυνατές επιδόσεις του, εντυπωσιάζει και με την οικονομία καυσίμου, καθώς στο πρόσφατο test drive που πραγματοποιήσαμε από την Ασπροβάλτα μέχρι τη Χαλκιδική, η κατανάλωση ήταν 30.3 λίτρα/100 χλμ. με μικτό φορτίο 38.8 τόνους και υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα. 

Για εθνικές και διεθνείς μεταφορές οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά και να περιηγηθούν στις καμπίνες των δύο VOLVO FH Aero με 13λιτρο κινητήρα 460 ίππων και μέγιστης ροπής 2.600 Nm. Οι τράκτορες 4Χ2 με σασμάν 12 σχέσεων, μεταξόνιο 3.700 χιλιοστά, διαθέτουν την καμπίνα Globetrotter και Globetrotter XL. Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει δερμάτινα καθίσματα, φώτα Led, θερμαντήρα καμπίνας (Webasto), αυτόματο κλιματισμό (Klima), ψυγείο τροφίμων 33 λίτρα, ζάντες αλουμινίου Alcoa γυαλιστερές και ηλιοροφή ηλεκτρικής λειτουργίας. 

.

Ο τράκτορας 4Χ2 είναι κατάλληλος για πληθώρα μεταφορικών εφαρμογών και διαθέτει τον 13λιτρο κινητήρα ισχύος 500 ίππων και ροπής 2.800 Nm. Συνδυάζει εξαιρετική απόδοση με οικονομία καυσίμου, όπου στην πρόσφατη οδηγική μας εμπειρία στην Εγνατία οδό η κατανάλωση κυμάνθηκε στα 25 λίτρα/100 χλμ. Διαθέτει την καμπίνα Globetrotter με σύγχρονο εξοπλισμό και πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους. 

Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και για τον ηλεκτρικό τράκτορα της VOLVO με τους περισσότερους να ρωτούν σχετικά με την αυτονομία του και τις επιδόσεις του. Να αναφέρουμε ότι ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση από 330-490 Kw (450-666 ίππους) συνεχούς ισχύος με τη χωρητικότητα των μπαταριών να είναι 360-540 kWh. Τέλος, η αυτονομία του φορτηγού με μικτό 40 τόνους είναι 300 χιλιόμετρα. 

PreviousNext