Τροχοί & TIR

Έκρηξη βυτιοφόρου καταστρέφει 500 οχήματα

Σύνορα Islam Qala: τρομακτική έκρηξη σημειώθηκε χθες 15 Φεβρουαρίου στο τελωνείο ελέγχου που βρίσκεται στο συνοριακό σημείο μεταξύ Αφγανιστάν και Ιράν. Οι τραυματίες είναι δεκάδες χωρίς να έχει αν
Τρίτη 16/02/2021 - 11:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Σύνορα Islam Qala: τρομακτική έκρηξη σημειώθηκε χθες 15 Φεβρουαρίου στο τελωνείο ελέγχου που βρίσκεται στο συνοριακό σημείο μεταξύ Αφγανιστάν και Ιράν.

 

Οι τραυματίες είναι δεκάδες χωρίς να έχει ανακοινωθεί αριθμός νεκρών. Αντίθετα ανακοινώθηκε η καταστροφή περισσότερων από 500 οχημάτων, που βρίσκονταν σε ουρές αναμονής διέλευσης του συγκεκριμένου συνόρου. Το συμβάν επιβεβαίωσε η IRU κάνοντας λόγο για μεγάλη καταστροφή που, όμως, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν, οι χώρες είχαν προσχωρήσει στη συμφωνία ADR για τις διεθνείς μεταφορές επικίνδυνων προϊόντων και το βυτιοφόρο όχημα τηρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας ADR.

Tέλος, έγινε γνωστό πως, στο συνοριακό σημείο γίνονται λεπτομερείς έλεγχοι των οχημάτων, των εγγράφων και των οδηγών με αποτέλεσμα να προκαλούνται καθυστερήσεις και συγκεντρώσεις οχημάτων, ενώ δεν υπάρχει μέριμνα ώστε τα βυτιοφόρα και άλλα οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων προϊόντων να ακολουθούν ξεχωριστό διάδρομο πρόσβασης στον έλεγχο.

PreviousNext