Τροχοί & TIR

Έκρηξη στην καμπίνα από γκαζάκι

Έψηνε καφέ χρησιμοποιώντας καμινέτο με γκαζάκι μέχρι που έγινε το κακό. Ο λόγος για τον 46χρονο μερακλή οδηγό του Actros που σταμάτησε σε Parking φορτηγών στον αυτοκινητόδρομο Α70 στο Eltmann (Βαυαρ
Δευτέρα 29/05/2023 - 09:34
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Feuerwehr Stadt Eltmann
Φωτό: Feuerwehr Stadt Eltmann

Έψηνε καφέ χρησιμοποιώντας καμινέτο με γκαζάκι μέχρι που έγινε το κακό.

Ο λόγος για τον 46χρονο μερακλή οδηγό του Actros που σταμάτησε σε Parking φορτηγών στον αυτοκινητόδρομο Α70 στο Eltmann (Βαυαρία). Στο εξωτερικό ντουλαπάκι της καμπίνας ανάμεσα στα άλλα, είχε τον καφέ του καθώς και καμινέτο με γκαζάκι. Κάποια στιγμή, ενώ το είχε ανάψει για να ψήσει τον καφέ του, το ακούμπησε στο πάτωμα της καμπίνας του όπου και σημειώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ και να καταστραφούν τα καθίσματα, η πόρτα του οδηγού και οι εσωτερικές επενδύσεις της καμπίνας.

Ευτυχώς, ο οδηγός που στέκονταν όρθιος έξω από την καμπίνα, τραβήχτηκε έγκαιρα και γλίτωσε με λίγα μόνο εγκαύματα στα χέρια.

Προκλήθηκε αναστάτωση στο Parking εξαιτίας της έκρηξης με αρκετούς οδηγούς που είχαν ξαπλώσει να πετάγονται έντρομοι από τις καμπίνες τους.

Αρκετοί, πάντως, οδηγοί χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες των φορτηγών τους βοήθησαν να σβήσει η φωτιά. Στο μεταξύ όμως έφτασε και η Πυρσβεστική, η οποία προληπτικά έριξε ειδικό αφρό στο εσωτερικό της καμπίνας και στα μηχανικά μέρη από κάτω και από το μέσα μέρος των φτεερών. Καταγράφοντας το συμβάν, ανέφερε ως αιτία την ανάφλεξη της φιάλης αερίου, όταν ο οδηγός θέλησε να ψήσει καφέ και εκτίμησε τη ζημιά στα 80.000 ευρώ.

Πηγή: Trans.info

PreviousNext