Τροχοί & TIR

Τι δήλωσε ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Γκόλιας

Χθες, Παρασκευή 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης -παραλαβής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από τον απερχόμενο Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις Μεταφορές, Γιώργο Γεραπετρίτη κ
Σάββατο 27/05/2023 - 13:33
Κοινοποίηση στα Social Media
Γκόλιας Γεραπετρίτης

Χθες, Παρασκευή 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης -παραλαβής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από τον απερχόμενο Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις Μεταφορές, Γιώργο Γεραπετρίτη και τους Υφυπουργούς Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, στο νέο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Γκόλια.

 

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή να υποδέχομαι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Γιάννη Γκόλια. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει υποστεί πολλά δεινά το τελευταίο διάστημα διότι ήταν στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου κι ενδιαφέροντος του κοινού, για λόγους που δεν ήταν πάντοτε ευχάριστοι. Εντούτοις, θα πρέπει να επισημάνω ότι στο Υπουργείο έχουν γίνει σημαντικές δράσεις προς όφελος των πολιτών.

Όσον αφορά τις Υποδομές, μεγάλες και πολλές έχουν προχωρήσει όπως:

-       Το Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπου είχαμε και τη δοκιμαστική λειτουργία  

-        Την έναρξη των εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

-        Την εξέλιξη του διαγωνισμού επέκτασης της Γραμμής 2 προς το Ίλιον και  

-        Τον ΒΟΑΚ που ήδη υλοποιείται

Επίσης, μεγάλα έργα είναι σε εξέλιξη όπως: Το Flyover, η παράκαμψη Χαλκίδας, το Μπράλλος - Άμφισσα, εγγειοβελτιωτικά, οκτώ διαγωνισμοί με ΣΔΙΤ για μεγάλα έργα υποδομής, κτηριακά, οδικά, υδραυλικά αλλά και μεγάλες αναβαθμίσεις του σιδηροδρόμου.

Όσον αφορά τις μεταφορές πολύ σημαντικό είναι το κομμάτι της ψηφιοποίησης έκδοσης αδειών οδήγησης, όπου περίπου 500.000 προσωρινές άδειες έχουν ήδη εκδοθεί, ενώ τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν στο ψηφιακό τους πορτοφόλι το δίπλωμα τους.

Επίσης, η ευρωπαϊκή πολιτική για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος έχει υιοθετηθεί πλήρως από το Υπουργείο, με την υδρογονοκίνηση, την βιώσιμη αστική κινητικότητα, τον σχεδιασμό του νέου ΚΟΚ, και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης που αποτελεί εθνικό στόχο».

Τέλος, ο Γ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο κομμάτι των σιδηροδρόμων και σημείωσε ότι προχωρούν οι διερευνήσεις που αφορούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας. «Τα έργα για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου βρίσκονται σε εξέλιξη κι εκτιμούμε ότι το βόρειο τμήμα θα είναι έτοιμο ως το τέλος Ιουνίου και το νότιο τμήμα ως το τέλος Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε από τον Οκτώβριο να υπάρχει πλήρως αναβαθμισμένο στον κύριο σιδηροδρομικό άξονα το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης», τόνισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Υπουργό λέγοντας «ελπίζω οι μεταφορές και υποδομές της χώρα να αναβαθμιστούν στο επίπεδο που αξίζει στην Ελλάδα».

Γκόλιας


Δήλωση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Γκόλια:

Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Γκόλιας δήλωσε πως «αισθάνομαι μεγάλη τιμή που η  ελληνική πολιτεία μου ανέθεσε αυτήν την αποστολή, αλλά και συγκίνηση, γιατί φθάνω στην ανώτερη θέση αυτού του Υπουργείου, το οποίο υπηρέτησα για δεκαετίες από όλες τις πλευρές. Επομένως, θεωρώ πως αυτό θα με βοηθήσει για να αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο τυχόν προβλήματα που προκύψουν».

Ο κ. Γ. Γκόλιας τόνισε, επίσης, ότι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «τρέχουν» πολλά θέματα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι όλα «έχουν μεγάλη σημασία για την στρατηγική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη. Ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Γκόλιας  πρόσθεσε πως θα αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο νέο του ρόλο.  

 

PreviousNext