Τροχοί & TIR

Εκτροπή κυκλοφορίας στην εθνική Πατρών-Πύργου

Πώς θα εξυπηρετούνται τα οχήματα.
Τετάρτη 09/04/2025 - 11:21
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Στο πλαίσιο εργασιών κατασκευής του τμήματος του νέου Αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου, για περίπου 6,8 χιλιόμετρα η κυκλοφορία της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Πύργο θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό από την περιοχή λίγο πριν τον Α/Κ της ΒΙ.ΠΕ. (χ.θ. 6+700) και θα εισέρχεται στον Αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Κάτω Αχαΐας (χ.θ. 13+500), σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. 

Η εκτροπή της κυκλοφορίας του ρεύματος προς Πύργο από την Ν.Ε.Ο. στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου θα γίνεται ανατολικά μέσω του προσωρινού κυκλικού κόμβου επί της Ν.Ε.Ο. λίγο πριν τον σηματοδοτούμενο κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών στη χ.θ. 6+740 του νέου Αυτοκινητοδρόμου. Ο φωτεινός σηματοδότης στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. θα λειτουργεί κανονικά. 

Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίζει να εξυπηρετείται η πρόσβαση προς την ΒΙ.ΠΕ. και θα εκτελούνται όλες οι κινήσεις από και προς την ΒΙ.ΠΕ. τόσο από την Ν.Ε.Ο. όσο και από την Π.Ε.Ο. 

Η κυκλοφορία του ρεύματος προς Πύργο από την Π.Ε.Ο. θα επιστρέφει στη Ν.Ε.Ο. μέσω του ισόπεδου κόμβου που βρίσκεται στην είσοδο της Κάτω Αχαΐας. Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα θα συνεχίζει ευθεία στην Ν.Ε.Ο και μετά την υφιστάμενη γέφυρα του ποταμού Πείρου θα εισέρχεται στον νέο δεξιό κλάδο του Αυτοκινητοδρόμου. 

Στο ενδιάμεσο τμήμα της παράκαμψης του ρεύματος προς Πάτρα, το οποίο θα έχει μια λωρίδα κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 5,0μ., θα δημιουργηθούν δυο προσωρινοί ισόπεδοι κόμβοι (ένας στην περιοχή του Αλισσού και ένας στην περιοχή των Καμινίων) για την εξυπηρέτηση των οικισμών βόρεια και νότια του Αυτοκινητοδρόμου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από 14-04-2025 έως 31-07-2025.

PreviousNext