Τροχοί & TIR

Έλεγχοι Roadpol Δεκεμβρίου

Το τελευταίο για το έτος 2022 7ήμερο ελέγχων της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων ROADPOL είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 5 έως 11 Δεκεμβρίου και η στόχευση θα είναι οι έλεγχοι οδηγών γ
Τετάρτη 30/11/2022 - 13:41
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ROADPOL
Φωτό: ROADPOL

Το τελευταίο για το έτος 2022 7ήμερο ελέγχων της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων ROADPOL είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 5 έως 11 Δεκεμβρίου και η στόχευση θα είναι οι έλεγχοι οδηγών για τυχόν χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. 

Ο συνδυασμός αλκοόλ και οδήγησης είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού των οδηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (περίπου 5%) που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ προκαλεί σημαντικό ποσοστό σοβαρών και θανατηφόρων τραυματισμών (περίπου 20%) σε τροχαία ατυχήματα.

Η ROADPOL είναι μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή δράση αστυνομικών της Τροχαίας από κάθε χώρα μέλος του ROADPOL η οποία κατά τις περιόδους του καλοκαιριού και των Χριστουγέννων, εκτός από τις καθημερινές δραστηριότητές της, διενεργεί ελέγχους για την καταπολέμηση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Τέτοιες επιχειρήσεις συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου των ευρωπαϊκών και εθνικών στρατηγικών οδικής αστυνόμευσης για τη μείωση των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα.

 

PreviousNext