Τροχοί & TIR

Ενισχυμένο το Μεταφορικό Ισοδύναμο για την Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τη Περιφέρεια Κρήτης για το 1ο εξάμηνο του 2020, στο οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα και σύμφων
Τετάρτη 09/12/2020 - 13:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τη Περιφέρεια Κρήτης για το 1ο εξάμηνο του 2020, στο οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος, 1.269 επιχειρήσεις της Κρήτης υπέβαλαν αιτήματα χρηματοδότησης ως Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ) στο πλαίσιο του μέτρου το συνολικό ποσό των 3.193.032,87 €.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου-Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, «η εφαρμογή του μέτρου για το 1ο εξάμηνο του 2020 δικαιώνει την προσπάθεια της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων της Κρήτης για επέκταση του μέτρου και για τη Κρήτη. Αποτελεί μια σημαντική στήριξη της ανταγωνιστικότητας των Κρητικών Επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία».

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το 2ο εξάμηνο του 2020 (http://metaforikoisodynamo.gr/) ανοίγει ξανά στις 4 Ιανουαρίου του 2021, όπου αναμένεται ακόμα μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων της Κρήτης να αξιοποιήσει τη στήριξη του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

PreviousNext