Τροχοί & TIR

Ενώθηκαν δύο μεγάλα λιμάνια

Η επιτροπή ανταγωνισμού του Βελγίου ενέκρινε χθες τη συνένωση των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας, αυτό της Αμβέρσας (Antwerpen) και της Μπριζ (Brugge). Επίσημα πλέον, αυτή η συνένωση δημιούργησε
Τετάρτη 12/01/2022 - 09:52
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Port of Antwerp
Φωτό: Port of Antwerp

Η επιτροπή ανταγωνισμού του Βελγίου ενέκρινε χθες τη συνένωση των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας, αυτό της Αμβέρσας (Antwerpen) και της Μπριζ (Brugge).

Επίσημα πλέον, αυτή η συνένωση δημιούργησε έναν τεράστιο λιμενικό επιχειρηματικό όμιλο με την επωνυμία Haven van Antwerpen – Brugge (Port Of Antwerp – Bruges).

Το λιμάνι της Αμβέρσας είναι το δεύτερο στην Ευρώπη μετά το Ρότερνταμ της Ολλανδίας στη διακίνηση κοντέινερ, οχημάτων και άλλων φορτίων. Οι προβλήτες του συνδέονται άμεσα με σιδηροδρομικές γραμμές, με αυτοκινητόδρομους και υδάτινα κανάλια.

Το λιμάνι της Μπριζ, μικρότερης δυναμικότητας, διακινεί κυρίως κοντέινερ, ξηρά φορτία και αυτοκίνητα, ενώ συνδέεται και με άλλα λιμάνια της Βόρειας Θάλασσας για μεταφορές επιβατών με πλοία, κυρίως φέρυ.

Μαζί και τα δύο λιμάνια θα διακινούν εμπορεύματα 278 εκατ. τόνων ετησίως, ενώ ειδικότερα στη διακίνηση οχημάτων, εκτιμάται ότι ο νέος ναυτιλιακός όμιλος θα αναδειχθεί ο πρώτος στην Ευρώπη.

Μεγάλος, επίσης, θα είναι και ο όγκος των διακινούμενων πετρελαιοειδών. Εκτιμάται ότι τα δύο βέλγικα λιμάνια θα διακινούν το 15% των αερίων στην Ευρώπη.

PreviousNext