Η προοπτική συνεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την ενίσχυση και διάδοση της ηλεκτροκίνησης στην Αττική, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με τη Γ. Γραμματέα Ενέργειας, Α. Σδούκου.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η κατάρτιση και επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση. Στη σύσκεψη που έλαβε πρόσφατα χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, η κ. Σδούκου κάλεσε τον κ. Πατούλη να δώσει έμφαση στην αποκομιδή απορριμμάτων με ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, στην εγκατάσταση και λειτουργία σημείων ταχείας επαναφόρτισης σε σταθμούς ταξί, καθώς και στην ανανέωση του στόλου οχημάτων της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, με ταυτόχρονη δημιουργία σταθμών επαναφόρτισης.

Ο κ. Πατούλης με τη σειρά του, αποδέχθηκε την πρόταση δρομολόγησης σχετικών συνεργειών, επισημαίνοντας πως η ηλεκτροκίνηση και η ανακύκλωση αποτελούν βασικά συστατικά της πολιτικής της Περιφέρειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ακόμα, πως στο στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή, έχουν ενταχθεί τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον και την οικονομία.

«Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Θα επενδύσουμε στην ηλεκτροκίνηση, η οποία αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια να γίνει η Αττική μία "πράσινη" Περιφέρεια υγείας και καινοτομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Ηλεκτρικά απορριμματοφόρα και φορτιστές στις πιάτσες ταξί

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε την κ. Σδούκου πως στον σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι η δημιουργία πιλοτικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών στον Χολαργό. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας θα μπορούσε να δρομολογηθεί η χρήση σύγχρονων ηλεκτρικών απορριμματοφόρων σε Δήμους της Αττικής, καθώς και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων των Περιφερειών και των Δήμων με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση σταθμών φόρτισης σε κεντρικούς σταθμούς ταξί στην Αττική, ώστε να βοηθηθούν οι επαγγελματίες οδηγοί που επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων τους, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι θα εξεταστεί η ένταξη μίας τέτοιας πρωτοβουλίας στον σχεδιασμό της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο.