Τροχοί & TIR

VDL ηλεκτρικά απορριμματοφόρα 28 τόνων

Τα πρώτα της ηλεκτρικά φορτηγά για την περισυλλογή αποβλήτων και πρώτων υλών, παρουσίασε στο Ντρόντεν της Ολλανδίας η VDL Translift, η εταιρεία μέλος του VDL Groep που ειδικεύεται στα απο
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα πρώτα της ηλεκτρικά φορτηγά για την περισυλλογή αποβλήτων και πρώτων υλών, παρουσίασε στο Ντρόντεν της Ολλανδίας η VDL Translift, η εταιρεία μέλος του VDL Groep που ειδικεύεται στα απορριμματοφόρα οχήματα.

Τα δύο πρώτα φορτηγά θα τεθούν σε λειτουργία στα τέλη του τρέχοντος έτους από τις εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων, HVC και ROVA, ενώ δύο ακόμα θα παραδοθούν στον Δήμο του Ρότερνταμ και στην εταιρεία Cure, στο πρώτο τέταρτο του 2020. Τα εν λόγω ηλεκτρικά απορριμματοφόρα θα χρησιμοποιηθούν για την περισυλλογή μη ανακυκλώσιμων αποβλήτων και πρώτων υλών (πλαστικά, ποτά σε μεταλλικές και χάρτινες συσκευασίες, βιοδιασπώμενα απορρίμματα και χαρτί) σε κατοικημένες περιοχές.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των οχημάτων είναι ότι δεν απελευθερώνουν στο περιβάλλον επιβλαβείς ουσίες και ότι η περισυλλογή των αποβλήτων πραγματοποιείται δίχως να υπάρχουν υψηλά επίπεδα θορύβου. Τα φορτηγά φέρουν ηλεκτρικούς πλευρικούς γερανούς, οι οποίοι ανυψώνουν τους κάδους απορριμμάτων προκειμένου να αδειάσουν το περιεχόμενό τους, ενώ διαθέτουν και ειδικό εξοπλισμό ώστε να μπορούν να περισυλλέξουν τα απόβλητα από υπόγειους κάδους απορριμμάτων.

Σημειώνεται πως τα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό κατά την προαναγγελία της κατασκευής τους, στηρίζονται στο τριαξονικό σασί του DAF CF και έχουν μικτό φορτίο 28 τόνων. Εξοπλίζονται με τον ηλεκτροκινητήρα του DAF CF Electric, ο οποίος αποδίδει ισχύ 210 kW (280 HP) και ροπή 2.000 Nm. Από το ηλεκτρικό φορτηγό της DAF προέρχονται και οι μπαταρίες των 170 kWh, που προσδίδουν στα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα αυτονομία της τάξης των 100 χλμ. Η φόρτισή τους θα πραγματοποιείται σε σταθμούς ταχείας φόρτισης που θα τοποθετήσει η VDL στα ντεπό των εταιρειών, ενώ κατά τη διάρκεια των δρομολογίων θα δίνεται η δυνατότητα μερικής φόρτισης σε μόλις μισή ώρα.

PreviousNext