Επιτέλους, αντιπλημμυρικά έργα στον Σκαραμαγκά

Τρί, 17/05/2022 - 12:20

Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε το έργο κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων στου Σκαραμαγκά, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου. Στόχος του έργου είναι να προστατεύεται η οδός από τη συσσώρευση υδάτων επί του καταστρώματός της και κατ’ επέκταση να αποφεύγεται η εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων, που μέχρι τώρα και μετά από κάθε μπόρα ταλαιπωρούσαν οχήματα και οδηγούς.

Η κατασκευή των δύο νέων συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων υδάτων απαιτεί την κατάληψη της ΛΕΑ, ενώ με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι εργασίες να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και εκτός ωραρίου στα τμήματα της ΛΕΑ και κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνεται θα παραδίδεται στην κυκλοφορία, ώστε να  προκληθεί όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση στους οδηγούς.

Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Φθινοπώρου. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει στον στρατηγικό σχεδιασμό για την οδική ασφάλεια του κρισιμότερου κυκλοφοριακά δυτικού οδικού άξονα του λεκανοπεδίου και αποτελεί συνέχεια των έργων οδοποιίας, διαγραμμίσεων και απομάκρυνσης της επικίνδυνης για την κυκλοφορία βλάστησης από την κεντρική νησίδα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται τον επόμενο μήνα και η βελτίωση του φωτισμού με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED σε όλο το μήκος του οδικού άξονα.