Τροχοί & TIR

Επιτέλους ασφαλτόστρωση στη Λ. Β. Σοφίας

Ελπίδες ότι θα τελειώσει το άγχος εκατοντάδων οδηγών αστικών λεωφορείων της Αθήνας φέρνει η ανακοίνωση περί «βελτίωσης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από την Περιφέρεια Αττικής». Για πε
Πέμπτη 26/10/2023 - 16:16
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Περ. Αττικής
φωτό: Περ. Αττικής

Ελπίδες ότι θα τελειώσει το άγχος εκατοντάδων οδηγών αστικών λεωφορείων της Αθήνας φέρνει η ανακοίνωση περί «βελτίωσης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από την Περιφέρεια Αττικής».

Για περισσότερα από 10 χρόνια η δεξιά λωρίδα καθόδου της λεωφόρου παραμένει κατεστραμμένη, γεμάτη βαθιές αυλακώσεις αναγκάζοντας τους οδηγούς των λεωφορείων να κάνουν «σλάλομ» για να τις αποφύγουν, προκειμένου οι επιβάτες να γλυτώσουν από τα τραντάγματα.

Όπως αποκαλύπτει η Περιφέρεια Αττικής, η «εμβληματική Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας συντηρείται ξανά μετά από τρεις δεκαετίες, σε όλο της το μήκος».

«Μετά από δεκαετίες αναβαθμίζεται και συντηρείται ένας από τους πιο νευραλγικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια  των πολιτών, με στοχευμένα έργα που συμβάλλουν αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού μας δικτύου», επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης.

φωτό: Περ. Αττικής
φωτό: Περ. Αττικής

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν ολοκληρωθεί έργα συντήρησης και αναβάθμισης σε κεντρικούς δρόμους που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής όπως: Οι Λεωφόροι Κηφισίας, Ποσειδώνος, Βασιλίσσης Αμαλίας, Πέτρου Ράλλη, οι δρόμοι περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος, η Λεωφόρος Λαυρίου, η Αθηνών-Σουνίου, η Κόνωνος και η Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά, οι Λεωφόροι Σχιστού και Βασιλέως Κωσταντίνου στη Βάρκιζα, η Λεωφόρος Θησέως στην Καλλιθέα, η Θησέως στην Κηφισιά, τμηματικά η Λεωφόρος Αθηνών,από Χαϊδάρι μέχρι και τη Δάφνη, το παράπλευρο τμήμα της Αττικής οδού, καθώς και το παράπλευρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση στο μεγαλύτερο τμήμα του Κηφισού, ξεπερνώντας το 50% της συνολικής επιφάνειας.

PreviousNext