Τροχοί & TIR

Τεράστιο έργο για χωματουργικά, βαρέλες και πρέσες μπετού

Εκατοντάδες δρομολόγια μεταφοράς αδρανών υλικών πραγματοποιήθηκαν για τις ανάγκες θεμελίωσης του Riviera Tower στο Ελληνικό, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 120 οχήματα μεταφοράς και 15 πρέσες σκυροδέματος, όπ
Πέμπτη 26/10/2023 - 16:00
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Όμιλος Ηρακλής
φωτό: Όμιλος Ηρακλής

Εκατοντάδες δρομολόγια μεταφοράς αδρανών υλικών πραγματοποιήθηκαν για τις ανάγκες θεμελίωσης του Riviera Tower στο Ελληνικό, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 120 οχήματα μεταφοράς και 15 πρέσες σκυροδέματος, όπως αναφέρει ο όμιλος «Ηρακλής».

Ο Όμιλος «Ηρακλής» ανέλαβε κατά αποκλειστικότητα τη σκυροδέτηση για τη θεμελίωση (raft) του πρώτου πράσινου παραθαλάσσιου οικιστικού πύργου στην Ελλάδα και του ψηλότερου στη Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, για τη θεμελίωση του Riviera Tower αξιοποιήθηκε τόσο η πράσινη σειρά τσιμέντων ECOPlanet όσο και η πράσινη σειρά σκυροδεμάτων ECOPact του Ομίλου «Ηρακλής», εξασφαλίζοντας εξαιρετικά χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα με πολύ υψηλές αντοχές και επιδόσεις. Με αυτό τον τρόπο, ο Όμιλος «Ηρακλής» αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι παραμένει πρωτοπόρος και οδηγεί τις εξελίξεις και καινοτομίες στην απανθρακοποίηση των κτιρίων σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Για την επιτυχία της μεγαλύτερης και συνεχούς διάρκειας 40 ωρών σκυροδέτησης στη χώρα χρησιμοποιήθηκαν 3.000 τόνοι τσιμέντο ECOPlanet και 14.000 τόνοι αδρανή υλικά για την παραγωγή 7.500 m3 σκυροδέματος ECOPact χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος. Εργάστηκαν με αφοσίωση και απόλυτο συντονισμό περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι και συνεργάτες του Ομίλου «Ηρακλής» από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 120 οχήματα μεταφοράς και 15 πρέσες σκυροδέματος. 

Το έργο της σκυροδέτησης ανέλαβαν το Εργοστάσιο του Βόλου, το Κέντρο Διανομής Τσιμέντου στη Δραπετσώνα, το Λατομείο στην Μάνδρα και 5 Μονάδες Παραγωγής Έτοιμου Σκυροδέματος. Όλες οι μονάδες παραγωγής του Ομίλου «Ηρακλής» πληρούν τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και λειτουργούν με προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού.

Ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου «Ηρακλής», δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή του Ομίλου «Ηρακλής» στο έργο του Riviera Tower μας γεμίζει υπερηφάνεια. Σήμερα χτίζουμε γερά θεμέλια σε έναν ακόμα σύγχρονο κατασκευαστικό άθλο, τον Riviera Tower, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει αρχιτεκτονικό ορόσημο βιωσιμότητας για τα ελληνικά δεδομένα. Καθημερινά στον Όμιλο «Ηρακλής» εργαζόμαστε με πάθος και αφοσίωση για να θέτουμε γερά θεμέλια στην αειφορία και τη βιωσιμότητα στον κατασκευαστικό κλάδο. Επενδύουμε στην καινοτομία και προωθούμε προηγμένες λύσεις βελτιωμένου ανθρακικού αποτυπώματος, επιταχύνοντας έτσι τη μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές, φέρνοντας ξανά τη φύση στην πόλη και δημιουργώντας έξυπνες και ενεργειακά αποδοτικές πόλεις».

PreviousNext