Τροχοί & TIR

Επιτυχία Ολλανδών οδηγών (προς αφύπνιση των Ελλήνων συνδικαλιστών)

Μετά από μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων -βλέπε σχετική είδηση εδώ- οι Ολλανδοί οδηγοί φορτηγών πήραν αυτά που διεκδίκησαν, δηλαδή αύξηση μισθού και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα, υπ
Παρασκευή 28/05/2021 - 11:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων -βλέπε σχετική είδηση εδώ- οι Ολλανδοί οδηγοί φορτηγών πήραν αυτά που διεκδίκησαν, δηλαδή αύξηση μισθού και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη νέα σύμβαση εργασίας, στην οποία ορίζεται αύξηση μισθών κατά 6,75% σε δύο φάσεις: Από 01/07/21 αύξηση 3,5% και από 01/01/21 αύξηση 3,25% και με λήξη την 1η Ιανουαρίου 2022, όποτε και θα ισχύσει νεότερη σύμβαση με παραπέρα αναπροσαρμογή των αμοιβών.

Αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας πέτυχαν αυτό που ζητούσαν, δηλαδή την προσθήκη στον εξοπλισμό της καμπίνας κλιματιστικού parking (χωρίς τη λειτουργία του κινητήρα) για ψύξη και θέρμανση.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι από την 1η Ιουλίου 2021, όλα τα φορτηγά στα οποία ο οδηγός πρόκειται να περάσει τις ώρες ανάπαυσής του, πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν κλιματιστικό στάθμευσης (parking). (Σημείωση: Τα σύγχρονα φορτηγά φέρουν αυτό το κλιματιστικό, στα παλαιότερα, όμως, θα πρέπει να τοποθετηθεί).

Επιτυχία, τέλος, θεωρείται η υπόσχεση που έλαβαν οι Ολλανδοί οδηγοί για την εξέταση του αιτήματός τους, το οποίο αφορά στη μείωση του συνολικού χρόνου εργασίας και τη συνταξιοδότησή τους νωρίτερα, εφόσον το σύνολο των ετών εργασίας αφορά στην άσκηση του επαγγέλματος του οδηγού βαρέων οχημάτων.

Εννοείται ότι η δημοσίευση αυτής της είδησης από την Ολλανδία στην ιστοσελίδα μας αποσκοπεί, κυρίως, στην ενημέρωση των δικών μας συνδικάτων, μήπως και αφυπνιστούν και κοιτάξουν, επιτέλους, τις ανάγκες και τα συμφέροντα των Ελλήνων επαγγελματιών οδηγών φορτηγών.

(Πηγή: Union CNV Netherlands).

PreviousNext