Τροχοί & TIR

Έρευνα ΟΑΣΑ για τις δημόσιες μεταφορές στην Αττική

Για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής (ΣΣΜΑ) που στοχεύει στη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών και στην αποδοτικότερη λειτουργία του ευρύτερου συστήματος των αστικών συγκοινωνιών.
Πέμπτη 11/04/2024 - 16:20
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Μια εκτεταμένη έρευνα ξεκινά ο ΟΑΣΑ για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής (ΣΣΜΑ) που στοχεύει στη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών και στην αποδοτικότερη λειτουργία του ευρύτερου συστήματος των αστικών συγκοινωνιών, με ορίζοντα εικοσαετίας και με έμφαση στη διαλειτουργικότητα των μέσων και την προώθηση βιώσιμων αστικών μεταφορών.

Ο ΟΑΣΑ καλεί τους πολίτες και επισκέπτες της Αττικής να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση του ΣΣΜΑ, συμμετέχοντας στη μεγάλη έρευνα που θα πραγματοποιηθεί σε 36.600 νοικοκυριά, 71.200 μετακινούμενους σε σταθμούς μετρό, τραμ, λεωφορείων, τρόλεϊ και τρένων, αλλά και σε λιμάνια και αεροδρόμια. Επίσης, σε οδηγούς ταξί και εταιρείες αστικών εμπορευματικών μεταφορών.

Δεδομένου ότι ο ευρύτερος σχεδιασμός των αστικών συγκοινωνιών είναι διαδικασία που απαιτεί παρακολούθηση, επικαιροποίηση και συντονισμό με την Πολιτεία, ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και με εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Δήμοι, Περιφέρεια Αττικής) προχωρούν στον ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου, με την εκπόνηση του νέου αυτού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής.

Το ΣΣΜΑ θα οδηγήσει σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, μέτρων και δράσεων, που θα προσδιορίσουν τη δομή, τα στοιχεία, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του μεταφορικού συστήματος της Αθήνας κατά την επόμενη εικοσαετία.

PreviousNext