Τροχοί & TIR

"Το έργο της κατασκευής του Flyοver δεν ήταν απαραίτητο, απαραίτητος ήταν ο εξωτερικός δακτύλιος"

Τι συζητήθηκε στην πρώτη σύσκεψη για το Flyover.
Δευτέρα 29/07/2024 - 13:54
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: voria.gr
φωτό: voria.gr

Σε αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατασκευή του Flyοver βρίσκεται το Συντονιστικό Όργανο που έχει συσταθεί υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα.

«Το συντονιστικό συμβούλιο για το Flyover είναι απαραίτητο όχι μόνο να λειτουργεί αλλά και να συνεδριάζει διαρκώς προκειμένου να συντονίζουμε κάποια μέτρα, να διορθώνουμε λάθη και να ακούμε προτάσεις για να ανακουφίσουμε σε ένα μεγάλο βαθμό την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης, όσο διαρκεί η κατασκευή του πολύ απαραίτητου αυτού έργου», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Γκιουλέκας, μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

Ο υφυπουργός ανάφερε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις και ότι στις 8 Αυγούστου θα γίνουν δύο νέες συσκέψεις. Στην πρώτη θα πάρουν μέρος όσοι έχουν σχέση με τα τεχνικά ζητήματα του έργου, όπως η ανάδοχος εταιρεία, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, η Τροχαία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας όσο διαρκεί η κατασκευή του έργου, ενώ η δεύτερη θα γίνει με τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου και των εκπροσώπων της αγοράς.

«Πρέπει να δούμε πώς δεν θα επιβαρύνεται η λειτουργία της αγοράς γιατί θέλουμε να την τονώσουμε καθώς έχει υποστεί πλήγματα. Επίσης πρέπει να λύσουμε το ζήτημα των φορτοεκφορτώσεων και να βάλουμε ένα πλαίσιο κανόνων και ωραρίων για να μην δημιουργείται κομφούζιο, ειδικά σε κάποιες περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένες», ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας.

Αναφορικά με τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται από την κατασκευή του Flyover, τόσο στον περιφερειακό όσο και μέσα στην πόλη, ο υφυπουργός δήλωσε πως «χρειαζόμαστε επιπλέον ενίσχυση της Τροχαίας» κι όπως σημείωσε έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις πάνω σε αυτό».

Για τη διευκόλυνση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και ειδικά των πυροσβεστικών σε περίπτωση φωτιάς ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι ήδη τοποθετήθηκαν κατά μήκος του περιφερειακού 3 μεγάλες δεξαμενές νερού από την κατασκευάστρια εταιρεία, προκειμένου να λειτουργούν υποβοηθητικά στο έργο της πυροσβεστικής.

Από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Γάκης, έκανε αναφορά στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων λέγοντας ότι από τις 19 Αυγούστου αλλάζει το ωράριο του ΦΟΣΔΑ γεγονός που διευκολύνει τη νυχτερινή αποκομιδή και άρα την ελάφρυνση της κυκλοφορίας σε ώρες αιχμής.

Επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης λέγοντας ότι γίνεται ένας γόνιμος διάλογος για να δοθούν σε χρήση διάφορα περιφερειακά οικόπεδα, τα οποία είναι αναξιοποίητα, ώστε να δοθούν με όρους χρήσης προσωρινά για να μπορούν να σταθμεύουν οχήματα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

«Έχει ψηφιστεί η καινούργια Κανονιστική του δήμου Θεσσαλονίκης και με τη σημαντική υποστήριξη της Τροχαίας η οποία κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες, πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση. Βέβαια βασικό στοιχείο και βασική παράμετρος είναι η υπομονή με την έννοια ότι ελπίζουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με πιστή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος να εκτελεστεί το έργο του Flyover που ούτως ή άλλως όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίο».

"Απαραίτητος ήταν ο εξωτερικός δακτύλιος"

Τη θέση του ότι το έργο της κατασκευής του Flyοver δεν ήταν απαραίτητο, απαραίτητος ήταν ο εξωτερικός δακτύλιος, εξέφρασε ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

«Δεν πρέπει να καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες, το έργο δεν έχει καν ξεκινήσει, πρόδρομες εργασίες γίνονται και όταν θα ξεκινήσει θα κλείνει ο περιφερειακός ώρες ή και μέρες», είπε ο κ. Δανιηλίδης.

Αναφορικά με την προστασία του Σέιχ Σου, ο δήμαρχος πρότεινε να υπάρχουν μόνιμα 20 πυροσβεστικά οχήματα έτσι ώστε να επέμβουν άμεσα αν χρειαστεί και να μην χαθεί χρόνος με την κίνηση του περιφερειακού.

Πηγή: voria.gr

PreviousNext