Έως τις 15 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2020 με την κυβέρνηση να προσπαθεί να συμβιβάσει τον νέο τρόπο υπολογισμού των τελών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει» και συνδέει τις εκπομπές των ρύπων με το ύψος των τελών κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή, δεν επιθυμεί να επιβαρύνει επιπλέον τους ιδιοκτήτες των αυτοκίνητων, αλλά ούτε και να μειωθούν τα προβλεπόμενα έσοδα του κράτους. Το επικρατέστερο, πάντως, σενάριο είναι τα τέλη να μείνουν τα ίδια και οι όποιες αυξήσεις να έρθουν τέτοια εποχή το 2020 για τα τέλη του 2021.

Ο τρόπος πάντως πληρωμής των τελών έχει ξεκαθαρίσει. Έτσι, όσοι θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. Επίσης, οι φορολογούμενοι θα μπορούν με τη χρήση των κωδικών τους στο Taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Σημειώνεται, ότι όσοι υποβάλλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους μέχρι τις 31-12-2019 θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2020.