Τροχοί & TIR

Έτοιμο για το Ντακάρ το νέο Ford Raptor T1+

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του.
Τρίτη 16/07/2024 - 11:26
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Με κινητήρα V8 5 λίτρων, αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Fox, το νέο Ford Raptor Τ1+, αγωνιστικό με την υπογραφή της Ford Performance, είναι έτοιμο να συμμετάσχει στο φετινό ράλι Ντακάρ στον πιο απαιτητικό off-road αγώνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Θέλουμε να αναμετρηθούμε με τους καλύτερους και να αποδείξουμε την αξία μας στα πιο δύσκολα μέρη του κόσμου. Τα διδάγματα που παίρνουμε από το Raptor T1+, αλλά και από τη συμμετοχή μας τόσο στο Baja 1000 όσο και στο Finke Desert Race, θα βοηθήσουν ώστε να βελτιώσουμε τα Raptor που απευθύνονται στους πελάτες μας», δήλωσε ο Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports.

.

Το συγκεκριμένο Ford Raptor έχει απόσταση αμαξώματος από το έδαφος 400 χιλιοστά, ενώ το μεγάλο πλάτος του προσφέρει βελτιωμένη σταθερότητα κατά την κίνηση εκτός δρόμου. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει μια σμιλεμένη σε σχεδίαση μάσκα με το όνομα «FORD», η οποία εξασφαλίζει μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Το νέο Ford Raptor T1+ έχει ελάχιστο βάρος 2.010 kg, πλάτος 2.300 mm και γωνία προσέγγισης πάνω από 70°.

Το αγωνιστικό της Ford Performance εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου 8,5 x 17” με τροχούς συνολικής διαμέτρου 37 ιντσών. Τα φρένα αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους 355 mm της Alcon μπροστά και πίσω και εξαπίστονες μονομπλόκ δαγκάνες. Η διαδρομή του τροχού ανέρχεται σε έως και 350 χιλιοστά.

.

Το ράλι Ντακάρ (4-17 Ιανουαρίου 2025) θα αποτελέσει την απόλυτη δοκιμασία για το νέο Ford Raptor T1+. Μέσα από την ανάδειξη των εξαιρετικών ικανοτήτων τόσο των πληρωμάτων όσο και του ίδιου του Raptor T1+, στόχος της ομάδας είναι να πετύχει μια νίκη-ορόσημο. Στο Ράλι Ντακάρ του 2025 θα συμμετάσχουν τέσσερα πληρώματα.

PreviousNext