Τροχοί & TIR

Εξαίρεση στις ώρες οδήγησης στο Βέλγιο

Στη θετική κατεύθυνση κινείται η απόφαση-έκπληξη του Βέλγου υπουργού Μεταφορών, Francois Bellot, να εξαιρέσει τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα ευαίσθητα προϊόντα προς τ
Δευτέρα 16/03/2020 - 13:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Στη θετική κατεύθυνση κινείται η απόφαση-έκπληξη του Βέλγου υπουργού Μεταφορών, Francois Bellot, να εξαιρέσει τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα ευαίσθητα προϊόντα προς τα φαρμακεία από τον κανονισμό 561/2006 της Ε.Ε. που αφορά στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης.

Συγκεκριμένα, υπέγραψε απόφαση με ισχύ από 14/3 έως 18/3 σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί που μεταφέρουν προμήθειες προς supermarkets και φαρμακεία θα μπορούν να υπερβούν τις ώρες οδήγησης με την προϋπόθεση, όμως, ότι δεν κινδυνεύει η δημόσια ασφάλεια. Αυτό, όπως εξήγησε, σημαίνει ότι οι εργοδότες θα παραμένουν υπεύθυνοι σε θέματα ασφάλειας, όταν οι οδηγοί θα κάνουν υπέρβαση του ωραρίου τους.

«Η ομαλή τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων απομακρύνει τον κίνδυνο δημιουργίας πανικού στους πολίτες. Η επάρκεια αγαθών πρέπει να εξασφαλιστεί», ανέφερε ο Βέλγος υπουργός Μεταφορών.

Στην πράξη, οι οδηγοί που πρόκειται να υπερβούν το χρόνο οδήγησης θα πρέπει να το σημειώνουν στην πίσω πλευρά του διαγράμματος του ταχογράφου ή σε ξεχωριστό δικό τους σημείωμα. Η παραπάνω εξαίρεση προς στιγμήν ισχύει μόνο για μεταφορές εντός του Βελγίου.

PreviousNext