Τροχοί & TIR

Εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας στην Αθήνα

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Τετάρτη 28/08/2024 - 11:52
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών προκηρύσσονται οι γραπτές εξετάσεις της 3ης Περιόδου 2024, για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας για την οδική μεταφορά Εμπορευμάτων/Επιβατών.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Μεσογείων 155, Χολαργός) (Αμφιθέατρο, υπόγεια αίθουσα – Κτήριο 1), την 27η Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή, στις 09:30 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: 

α. Όσοι υποψήφιοι περιλαμβάνονται στην κατάσταση που υποβάλλει η οικεία ΣΕΚΑΜ

β. Όσοι είναι κάτοχοι πτυχίων ή διπλωμάτων Ανωτάτων ή Ανωτέρων Σχολών της Χώρας ή ισοτίμων σχολών εξωτερικού και υποβάλουν αίτηση στην οποία θα δηλώνουν την κατηγορία του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας που επιθυμούν να αποκτήσουν, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (Διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, τηλέφωνο επικοινωνίας). 

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά: 

βα. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας 

ββ. Φωτοαντίγραφο του κατεχόμενου τίτλου σπουδών 

βγ. Βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, εάν ο τίτλος σπουδών έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή. 

βδ. Εκτύπωση ηλεκτρονικού παραβόλου

Πριν την προσκόμιση της εκτύπωσης θα πρέπει να έχει προηγηθεί η πληρωμή του ηλεκτρονικού παραβόλου, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 50€. Το παράβολο εκτυπώνεται από την εφαρμογή του «ΤΑΞΙΣ». Στο αίτημα χορήγησης παραβόλου θα πρέπει να επιλεγεί, στο πεδίο «φορέας Δημοσίου» το «Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων/σχολές οδηγών-ΚΕΘΕΥΟ-ΠΕΙ-ADR», στο πεδίο «Κατηγορία παραβόλου» το «Εξετάσεις Π.Ε.Ε. Οδικού Μεταφορέα Επιβατών ή Εμπ/των» και στο πεδίο «τύπος παραβόλου» το «Συμμετοχή στις εξετάσεις Π.Ε.Ε. Αττικής». 

βε. Φωτοαντίγραφο άδειας οδικού μεταφορέα ή πιστοποιητικό ΕΘΝΙΚΩΝ μεταφορών για όσους υποψηφίους δηλώνεται μόνο συμμετοχή στην ενότητα των Διεθνών μεταφορών (Επιβατικές ή Εμπορευματικές) 

βστ. Πρόσφατη ειδική διαγνωστική έκθεση από κρατικό νοσοκομείο ή κρατικό ίδρυμα για υποψηφίους που επιθυμούν να εξεταστούν στην κατηγορία ατόμων που παρουσιάζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Ο κατάλογος όλων των ερωτήσεων και των μελετών περίπτωσης (case studies) που χρησιμοποιούνται στις εξετάσεις, βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (www.yme.gr) και συγκεκριμένα στη διαδρομή Μεταφορές>Πληροφόρηση για Θέματα Οδικού Μεταφορέα.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη σχολή ΣΕΚΑΜ στην οποία φοίτησαν, καθώς και στο τηλ.: 213-2100329, 213-2100335 και e-mail: metaforesdt1@patt.gov.gr, panagiotis.sakkatos@patt.gov.gr, konstantinos.moiras@patt.gov.gr

PreviousNext