Τροχοί & TIR

Σταϊκούρας: Νέα εποχή του ΟΣΕΘ για τις αστικές συγκοινωνίες

Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης.
Τετάρτη 28/08/2024 - 11:25
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΣΕΘ
φωτό: ΟΣΕΘ

Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο ΟΣΕΘ την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό αναφέρθηκε στη συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και της Γ.Γ Μεταφορών Δέσποινας Παληαρούτα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Γιάννη Τόσκα το πρωί της Τρίτης.

Ο κ Σταϊκούρας ανέδειξε τον ρόλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ως Αρχή Μεταφορών στη νέα εποχή για τις αστικές συγκοινωνίες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Γραμματέας Μεταφορών ενημερώθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού για την αναδιάρθωση του συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης, την πορεία των εργασιών των τερματικών σταθμών μετεπιβίβασης ενόψει και της λειτουργίας της βασικής γραμμής του Μετρό, τα επόμενα βήματα της διαδικασίας του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης που βγήκε στον «αέρα» στις 21 Αυγούστου και αφορά σε περίπου 220 νέα λεωφορεία και για την ετοιμότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών τα μέλη του ΔΣ του ΟΣΕΘ Φυγαλία Παπαγεωργιου, Χαράλαμπος Γιαμάς και Στάθης Αβραμιδης, (Αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ) καθώς και οι συγκοινωνιολόγοι του ΟΣΕΘ Σαμ Σαλεμ και Κατερίνα Τσαβαλά.

PreviousNext