Τροχοί & TIR

«Έξυπνες Γέφυρες Περιφερειών»

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξασφάλιση της ασφάλειας των κινουμένων και τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών στατικών προβλημάτων.
Πέμπτη 06/06/2024 - 12:48
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Περ. Πελοποννήσου
φωτό: Περ. Πελοποννήσου

Εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή το σχέδιο σύμβασης με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) για την παρακολούθηση 50 γεφυρών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξασφάλιση της ασφάλειας των κινουμένων και τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών στατικών προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, δήλωσε: «Βασική μας επιδίωξη είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας των κινουμένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και των χρηστών των γεφυρών», ενώ τόνισε ότι «δεν επιβαρύνεται οικονομικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά χρήματα που έχει εξασφαλίσει η Κυβέρνηση».

Η συνεργασία με το ΤΕΕ αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης, το οποίο θα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για την ανάλυση και την πρόβλεψη της κατάστασης των γεφυρών. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει να διασφαλίσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία των υποδομών της, προσφέροντας ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

PreviousNext