Τροχοί & TIR

Φοιτητές οι περισσότεροι επιβάτες χωρίς εισιτήριο

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι σκοπός του ΟΑΣΘ δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών.
Τετάρτη 08/11/2023 - 10:35
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΑΣΘ
Φωτό: ΟΑΣΘ

Έκκληση απευθύνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στο επιβατικό κοινό και κυρίως στους φοιτητές, να επικυρώνουν εισιτήριο κατά τη μετακίνησή τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ κάθε μήνα επιβάλλονται περί τα 1.200 πρόστιμα, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν φοιτητές.


Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι σκοπός του ΟΑΣΘ δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών. «Οι ελεγκτές του Οργανισμού, οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Διασφάλισης Εσόδων, καθώς και η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, δεν επιχαίρουν με την επιβολή προστίμων. Για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του ο Οργανισμός, πρέπει να έχει έσοδα. Γι’ αυτό άλλωστε η μετακίνηση δεν είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η χρήση εισιτηρίου», αναφέρει ο ΟΑΣΘ.


Το πρόστιμο


Το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 60πλάσιο των κανονικών ή μειωμένων (εφόσον τα δικαιούνται) βασικών εισιτηρίων. Επομένως, κάθε πρόστιμο ανέρχεται σε 54 ευρώ το ολόκληρο και 27 ευρώ το μειωμένο.
Εφόσον ένα πρόστιμο δεν εισπραχθεί μέσα σε δύο μήνες από την επιβολή του, βάσει νόμου διαβιβάζεται στις κατά τόπους Εφορίες, όπου πενταπλασιάζεται και αναζητείται ως Δημόσιο Έσοδο.  
Αυτό σημαίνει ότι ένα πρόστιμο μετατρέπεται από 54 σε 270 ευρώ και από 27 σε 135 ευρώ αντίστοιχα.

 

PreviousNext