Τροχοί & TIR

Ford Trucks F-Line: Νέα σειρά χωματουργικών

Σε ειδική εκδήλωση στην Αττάλεια, η Ford Trucks παρουσίασε τη νέα σειρά χωματουργικών, εργοταξιακών και οχημάτων διανομών και εθνικών μεταφορών, F-Line. Οι αλλαγές επικεντρώνονται στον σχεδιασμό, τ
Τρίτη 28/11/2023 - 12:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε ειδική εκδήλωση στην Αττάλεια, η Ford Trucks παρουσίασε τη νέα σειρά χωματουργικών, εργοταξιακών και οχημάτων διανομών και εθνικών μεταφορών, F-Line. 

Οι αλλαγές επικεντρώνονται στον σχεδιασμό, την προσθήκη όλων των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας της ναυαρχίδας F-Max και τη συνδεσιμότητα –η καμπίνα και οι διαστάσεις της παραμένουν ως είχαν από το προηγούμενο που βασίζεται στο πάλαι ποτέ Cargo. 

Μάσκα, γρίλιες, προφυλακτήρας και πόρτες φέρουν νέο ντιζάιν με «δάνεια» από το F-Max, ενώ στο εσωτερικό η αναβάθμιση είναι αισθητή, με νέα υλικά, επενδύσεις, τιμόνι, διακόπτες και 9ίντση οθόνη. Σε ό,τι έχει να κάνει με συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, ο κατασκευαστής προσέθεσε ουσιαστικά τα πάντα, πηγαίνοντας αρκετά πιο μακριά από όσα επιτάσσει η νομοθεσία της Ε.Ε.: σύστημα θέασης τυφλής γωνίας, κάμερα οπισθοπορείας, αναγνώριση οδικής σήμανσης, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, Emergency Stop Signal, προεγκατάσταση Alcohol Interlock, Collision Assist με αναγνώριση πεζών, Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go, αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων, και Lane Departure Warning System συνθέτουν ένα υπερπλήρες «πακέτο». 

Κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων και πίσω άξονες είναι όλα κατασκευής της ίδιας της Ford Trucks: Οι επιλογές είναι ανάμεσα σε Ecotorq στα 9 ή 12,7 λίτρα, με ισχύ από 330 έως 450 hp. Από τους λίγους κατασκευαστές βαρέων οχημάτων που χρησιμοποιούν δικό τους κιβώτιο ταχυτήτων, και στην περίπτωση των F-Line η Ford χρησιμοποιεί το αυτοματοποιημένο Ecotorqμε τις 16 σχέσεις. 

Τα F-Line θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τον προσεχή Φεβρουάριο σε διαμορφώσεις 4x2, 6x2, 8x2 (διανομών και εθνικών μεταφορών), 4x2 and 6x4 τράκτορες και 6x4, 8x4 χωματουργικά. Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν στο κοινό στην έκθεση Solutrans στη Λυών, μαζί με ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου που δοκιμάζει η εταιρεία, καθώς και τη νέα, περιορισμένης παραγωγής σπέσιαλ έκδοση Select του F-Max.

PreviousNext