Τροχοί & TIR

Φορτηγά και λεωφορεία από Daimler σε βοήθεια του ουκρανικού λαού

Πολυεπίπεδη βοήθεια παρέχει ο όμιλος Daimler Truck προς το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας με είδη πρώτης ανάγκης, χρηματικές δωρεές, διάθεση φορτηγών για μεταφορές αγαθών, ιατρικών και φαρμακευτικών
Τρίτη 05/04/2022 - 13:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Πολυεπίπεδη βοήθεια παρέχει ο όμιλος Daimler Truck προς το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας με είδη πρώτης ανάγκης, χρηματικές δωρεές, διάθεση φορτηγών για μεταφορές αγαθών, ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών, καθώς και παροχή λεωφορείων για τη μεταφορά των προσφύγων.

Ως άμεσο μέτρο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Daimler Truck είχε ήδη εγκρίνει χρηματική δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF). Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει δωρεάν φορτηγά καθώς και υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά ειδών βοήθειας, καθώς και δωρεές σε είδος και στήριξη του προσωπικού με στοχευμένες ενέργειες.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η αυτοκινητοπομπή Daimler Truck Aid με πέντε ημιρυμουλκούμενα φορτηγά Actros που ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου από το κέντρο επαγγελματικών οχημάτων στο Würzburg μέσω Neumünster και Eisenach προς την Πολωνία. Τα οχήματα μετέφεραν 105 παλέτες ιατροφαρμακευτικού υλικού για την περίθαλψη ασθενών στο νοσοκομείο της Ουκρανικής πόλης Λβιβ. Το φορτίο περιελάμβανε νερό, αντισηπτικά, προϊόντα υγιεινής, τρόφιμα και ιατρικό εξοπλισμό, όπως μηχανήματα υπερήχων. Κοντά στα ουκρανικά σύνορα, στην πολωνική πόλη Tomaszów Lubelski, οι προμήθειες μεταφορτώθηκαν σε ουκρανικά φορτηγά για την περαιτέρω μεταφορά τους στη Λβιβ. Η αυτοκινητοπομπή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την οργάνωση «Freunde helfen! Konvoi GmbH", οι εθελοντές της οποίας ήταν σε θέση να συνεισφέρουν με την πολύτιμη εμπειρία τους.

Εξίσου σημαντική με την παράδοση αγαθών ανθρωπιστικής βοήθειας είναι και η μεταφορά των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία σε ασφαλείς προορισμούς. Το τμήμα λεωφορείων της Daimler Truck δώρισε πέντε τουριστικά λεωφορεία Setra και Mercedes-Benz στον γερμανικό Ερυθρό Σταυρό. Ακόμη, η Daimler Buses έχει προσφέρει σε αρκετές εταιρείες λεωφορείων δωρεάν υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία, με τα οποία μεταφέρθηκαν πολλές γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και άρρωστοι σε ασφαλή καταφύγια και κρατικά κέντρα προσφύγων στη Γερμανία.

Από την πλευρά τους, οι περίπου 100.000 εργαζόμενοι σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία ξεκίνησαν μια εκστρατεία δωρίζοντας χρήματα μέσω μιας κεντρικής σελίδας. Μετά τη λήξη της, στα μέσα Απριλίου, η Daimler Truck θα διπλασιάσει το συνολικό χρηματικό ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί έως τότε.

Ο Jürgen Hartwig, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG υπεύθυνος για τους Ανθρώπινους Πόρους, τονίζει την αλληλεγγύη μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων της, προκειμένου να στηρίξουν από κοινού τον λαό της Ουκρανίας: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς στη Daimler Truck να βοηθήσουμε τον λαό της Ουκρανίας. Επειδή σε πολλές περιπτώσεις, η επίθεση στη χώρα έχει αλλάξει ολόκληρη τη ζωή τους από τη μια μέρα στην άλλη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία μεταξύ των εργαζομένων μας παγκοσμίως να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. «Σε μια κοινή προσπάθεια της εταιρείας και των εκπροσώπων των εργαζομένων, ξεκινούμε συνεπώς μία παγκόσμια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, τα οποία θα δοθούν για τη στήριξη προσφύγων.

Τις μέρες αυτές, μια ακόμη αυτοκινητοπομπή βοήθειας βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας με πέντε πλήρως φορτωμένα επικαθήμενα σε φορτηγά Actros που είναι έτοιμα να αναχωρήσουν για την Πολωνία. Για άλλη μία φορά θα μεταφέρουν ιατρικοφαρμακευτικά εφόδια που προορίζονται να βοηθήσουν τον πληθυσμό στην πόλη Λβιβ. Τα φορτηγά της Mercedes-Benz CharterWay και άλλων τμημάτων οδηγούν εθελοντές της Daimler Truck.

PreviousNext