Τροχοί & TIR

Φόρτιση με ρομπότ!

Δύο ολλανδικές εταιρείες, η Ebusco που κατασκευάζει ηλεκτρικά λεωφορεία και συστήματα φόρτισης, και η νεοσύστατη Rocsys που προμηθεύει ρομπότ, συνεργάζονται για την αυτοματοποίηση των ντεπό λεωφορεί
Σάββατο 05/12/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο ολλανδικές εταιρείες, η Ebusco που κατασκευάζει ηλεκτρικά λεωφορεία και συστήματα φόρτισης, και η νεοσύστατη Rocsys που προμηθεύει ρομπότ, συνεργάζονται για την αυτοματοποίηση των ντεπό λεωφορείων. Το καινοτόμο ρομπότ που εξελίσσουν διασφαλίζει ότι το βύσμα CCS του φορτιστή συνδέεται αυτόματα και σωστά στο ηλεκτρικό λεωφορείο.

Το πρωτότυπο ρομπότ – φορτιστής είναι ήδη έτοιμο και λειτουργικό. Οι παραδόσεις των πρώτων μονάδων θα ξεκινήσουν τον προσεχή Απρίλιο, με την αρχή να γίνεται στο ντεπό της Ebusco που βρίσκεται στο Ντερν της Ολλανδίας. Η μαζικότερη παραγωγή του ρομπότ προγραμματίζεται να εκκινήσει τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο CEO της Rocsys, Crijn Bouman, ο οποίος αποκάλυψε πως ήδη βρίσκεται υπό εξέλιξη η αναβάθμιση του ρομπότ, ώστε αυτό να είναι σε θέση να εξυπηρετεί πολλά λεωφορεία ταυτόχρονα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, γίνονται εντατικές προσπάθειες για την περαιτέρω τυποποίηση της επικοινωνίας μεταξύ του οχήματος, του φορτιστή, του ρομπότ και των υπόλοιπων συστημάτων του ντεπό, ώστε αυτό να είναι έτοιμο να υποστηρίξει τη φόρτιση των μελλοντικών αυτόνομων ηλεκτρικών λεωφορείων.

«Τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποίησης των ντεπό λεωφορείων είναι πολλά και ποικίλα. Καταρχάς, δεν υπάρχει ανάγκη για ανθρώπινα χέρια και αυτό έχει δύο σημαντικά οφέλη. Πρώτα απ’ όλα, εξοικονομείται χρόνος (και ο χρόνος είναι χρήμα), αλλά ίσως ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός, πως εξαλείφεται ο κίνδυνος μη φόρτισης του λεωφορείου το πρωί, επειδή κάποιος ξέχασε να συνδέσει το λεωφορείο ή γιατί το βύσμα δεν είχε τοποθετηθεί σωστά», τόνισε από την πλευρά του ο CEO της Ebusco, Peter Bijvelds.

PreviousNext