Τροχοί & TIR

Στρατιά ηλεκτρικών Yutong για το Μουντιάλ του Κατάρ

Τη μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων έλαβε πρόσφατα η Yutong Bus, η οποία συμφώνησε να παραδώσει 1.002 λεωφορεία στην εταιρεία δημόσιων μεταφορών Mowasalat του Κατάρ, από τα οποία
Κυριακή 06/12/2020 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων έλαβε πρόσφατα η Yutong Bus, η οποία συμφώνησε να παραδώσει 1.002 λεωφορεία στην εταιρεία δημόσιων μεταφορών Mowasalat του Κατάρ, από τα οποία τα 741 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Η αξία των εν λόγω λεωφορείων -τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα το 2022- υπολογίζεται περίπου στα 1,8 δισ. γουάν Κίνας, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 227 εκ. ευρώ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τελετής, οι επικεφαλής της κινέζικης μάρκας υπέγραψαν τη συμφωνία-πλαίσιο με την Αρχή Ελεύθερων Ζωνών του Κατάρ (QFZA) και τη Mowasalat, για την κατασκευή ενός εργοστασίου στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται, πως η Yutong Bus ήταν, επίσης, ο χορηγός και του προηγούμενου Μουντιάλ, που είχε λάβει χώρα στη Ρωσία το 2018. Αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 130.000 ηλεκτρικά λεωφορεία, σε περισσότερες από 350 πόλεις 24 χωρών του πλανήτη.

Μάλιστα, η Yutong τελευταία κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της και στην Ευρώπη (διαβάστε Τ&Τ Σεπτεμβρίου 2020). Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Ο.Σ.Υ. δοκίμασε στους δρόμους της Αθήνας ένα 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της κινέζικης μάρκας, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπ. Μεταφορών για την πραγματοποίηση δοκιμών μεγάλης διάρκειας, λεωφορείων που πρόκειται να πάρουν μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό προμήθειας 1.000 λεωφορείων για τις ανάγκες των ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ (διαβάστε Τ&Τ Νοεμβρίου 2020).

PreviousNext