Τροχοί & TIR

Γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων η Renault Trucks από το 2019

Η Renault Trucks ανακοίνωσε πως το 2019 θα λανσάρει μια γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία θα προορίζονται για αστική και περιαστική χρήση. Τα εν λόγω μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του
Παρασκευή 09/02/2018 - 14:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Renault Trucks ανακοίνωσε πως το 2019 θα λανσάρει μια γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία θα προορίζονται για αστική και περιαστική χρήση. Τα εν λόγω μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Blainville-sur-Orne της Νορμανδίας.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ο ακρωγωνιαίος λίθος της στρατηγικής της Renault Trucks για βιώσιμες αστικές μεταφορές. Η εταιρεία επενδύει στο θέμα εδώ και μία δεκαετία, εστιάζοντας στις εκτεταμένες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες και στη σύναψη συνεργασιών. Ως τώρα έχουν δοκιμαστεί φορτηγά 12-16 τόνων, ενώ από το 2010 υπάρχει στην αγορά το πλήρως ηλεκτρικό Electric Maxity των 4,5 τόνων.

Στην όλη ιστορία, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει η τεχνογνωσία και οι πόροι του Volvo Group, μέλος του οποίου είναι και η Renault Trucks. Χάρη στις οικονομίες κλίμακας που προκύπτουν στον όμιλο, η γαλλική εταιρεία θα είναι σε θέση από του χρόνου να έχει τη δική της ηλεκτρική γκάμα. Προς το παρόν, τοποθετείται μια γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Νορμανδίας, από την οποία θα βγαίνουν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

PreviousNext